Redactia.ro
Home » Știri » Greșeala pe care mulți români o fac atunci când merg la plajă. De ce nu ar trebui să apelezi la leacurile băbești pentru a trata arsurile solare

Greșeala pe care mulți români o fac atunci când merg la plajă. De ce nu ar trebui să apelezi la leacurile băbești pentru a trata arsurile solare

arsuri solare

Sezonul estival este în toi, iar plajele sunt luate cu asalt de românii care doresc să se bronzeze și să se relaxeze la malul mării. Temperaturile sunt generoase, iar soarele bate puternic. Este necesar să folosim cremele cu protecție solară pentru a fi feriți de eventualele neplăceri, însă uneori se întâmplă să stăm prea mult la soare și să ne alegem cu arsuri. Cum trebuie tratate acestea? Medicul Tudor Ciuhodaru trage un semnal de alarmă și subliniază care sunt remediile băbești la care nu trebuie să apelăm niciodată, deși acestea sunt foarte cunoscute!

Motivul pentru care nu ar trebui să apelăm vreodată la leacurile băbești pentru a trata arsurile solare

Medicul Tudor Ciuhodaru trage un semnal de alarmă și subliniază că măsurile băbești pentru tratarea arsurilor provocate de expunerea prelungită la soare nu ar trebui să fie puse în aplicare dacă ținem la sănătatea noastră. Doctorul a subliniat că aplicarea pe piele a iaurtului, a mierii sau a sării pentru a trata arsurile provocate de soare reprezintă un gest complet greșit care poate dăuna grav sănătății și lăsa sechele permanente.

„De la plajă la urgențe. Cum să NU te arzi la soare. Apă, aer și răcoare – sunt trei măsuri importante pentru a evita insolațiile, arsurile solare sau epuizarea termică.”, a scris mediul pe pagina personală de Facebook.

Cum evităm insolația și arsurile solare. Cele mai importante măsuri

În plus, Tudor Ciuhodaru a dezăluit câteva reguli de care orice turist aflat la malul Mării Negre trebuie să țină cont pentru a evita insolația și arsurile provocate de către razele puternice ale soarelui. Conform acestuia, expunerea directă la soare ar trebui să fie complet evitată între orele 10 și 16.

Mai mult decât atât, este important să știm faptul că apa amplifică puterea radiaților solare, așadar este esențial să folosim cremele cu protecție solară pe care le vom reaplica frecvent în cursul unei zile de plajă, nu doar o singură dată. Hidratarea corespunzătoare este un alt factor esențial pentru a evita deshidratarea și insolația. Potrivit medicului este indicat să consumăm 1, 5 litri -2 litri de apă, la o temperatură moderată, încercând să evităm băuturile reci.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: