Redactia.ro
Home » Știri » Greșelile pe care le fac mulți în Postul Paștelui. Ce trebuie să știe toți românii: Postul nu se rezumă doar la a ne abține de la mâncare

Greșelile pe care le fac mulți în Postul Paștelui. Ce trebuie să știe toți românii: Postul nu se rezumă doar la a ne abține de la mâncare

Postul Paștelui a început pe 7 martie. Timp de 40 de zile ortodocșii se abțin din a mânca cărnuri și lactate. Creștinii țin post și prin rugăciune, înainte de Învierea Domnului Iisus Hristos din duminica Paștelui, ce cade, anul acesta, pe 24 aprilie. Mulți români fac însă aceeași greșeală în postul Paștelui.

Care este cea mai mare greșeală pe care o fac românii în Postul Mare

Paştele Ortodox este sărbătorit, în fiecare an, în duminica imediat următoare lunii pline de după echinocţiul de primăvară ce are loc, anul acesta, pe 20 martie.

Anul acesta, Paștele Ortodox 2022 pică pe data de 24 aprilie. Postul durează 40 de zile și 40 de nopți și face referire la perioada de retragere și post pe care Iisus Hristos a petrecut-o în deșert, timp de o lună și jumătate, înainte de a propovădui Evanghelia.

Postul Paștelui este un răgaz de penitență introdus de biserică din secolul al IV-lea. Practica a evoluat de-a lungul secolelor. Se consideră că această perioadă este propice pentru rugăciune, milostenie ca un gest de iubire și detașare de bunurile materiale .

Mulți preoți spun că în perioada Postului Mare, oamenii comit cea mai mare greșeală, atunci când se abțin doar de la mâncare.

Postul nu se rezumă doar la a avea grijă ce mâncam

Potrivit orânduielilor bisericești, perioada de post presupune abstinență din toate punctele de vedere, de la plăcerile culinare la cele trupești, precum și alungarea gândurilor rele și a limbajului colocvial.

Nu poți să ții post  dacă înjuri, bârfești sau te bucuri de răul altuia: „E important ce bagi pe gură, dar mai important este ce scoți pe gură”, este o altă expresie care se aplică perfect în Postul Paștelui.

În cadrul Postului Paștelui, credincioșii nu au voie să consume produse de origine animală, precum carne, lapte, ouă, brânză. Un alt mare păcat pe care credincioșii îl săvârșesc în Postul Mare este să uite de rugăciuni.

Postul nu trebuie să devină motiv de laudă

Postul nu trebuie să devină motiv de laudă,  așa scrie și Evangehlistul Matei la capitolul 6, versetul 16: „Când postiți, să nu vă luați o înfățișare posomorâtă, ca fățarnicii, care își slujesc fețele, ca să arate oamenilor că postesc”; acest lucru ar trebui respectat de toți cei care țin post în această perioadă.

În Postul Paștelui nu se fac nunți

De asemenea, în perioada Postului Mare sunt interzise evenimente precum nunțile, unde petrecerile se organizează cu bucate alese, muzică și distracție pe cinste, ori postul este considerat a fi un interval dedicat liniștii, în care oamenii apelează la introspecție și reflecție.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: