Redactia.ro
Home » Știri » Grevă în Sănătate, după greva din școli, în România! Ce urmează să se întâmple în următoarea perioadă

Grevă în Sănătate, după greva din școli, în România! Ce urmează să se întâmple în următoarea perioadă

Grevă în Sănătate, după greva din școli, în România! Ce urmează să se întâmple în următoarea perioadă

Urmează o grevă în Sănătate, după greva din școlile din România! Sanitas, cel mai mare sindicat al angajaților din sănătate, au pichetat astăzi Ministerul Sănătății. Iată detalii și ce urmează să se întâmple în următoarea perioadă!

Grevă în Sănătate, după greva din școli, în România! Ce urmează să se întâmple în următoarea perioadă

Pare că România intră în zodia grevelor. Luni, 22 mai 2023, a fost prima zi de grevă generală în învățământul din România, iar după dascăli au ieșit în stradă și medicii să protesteze. Ei amenință, de asemenea, cu o posibilă grevă generală.

Membrii Federaţiei Sanitas, cea mai mare organizație sindicală reprezentativă la nivelul sectoarelor de activitate sănătate şi cel de asistență socială din România, au protestat în fața Ministerului Sănătății, marți, 23 mai, între orele 11:00-13:00.

Totodată, protestatarii din Sănătate le dau dreptate dascălilor.

„Considerăm că un Guvern care tratează cu indiferență cele două sisteme vitale ale unei națiuni – Sănătatea și Învățământul – este un Guvern care trebuie urgent să își revizuiască politicile sau să plece!”, se arată într-un comunicat de presă.

Calendarul protestelor medicilor indică grevă de avertisment pe 1 iunie 2023 și grevă generală începând cu ziua de 8 iunie 2023. O grevă generală după 1 iulie 2023 a anunțat și al doilea sindicat din Sănătate, Federația Sanitară, potrivit Digi24.

Iată ce revendicări există. Sanitas cere creșterea salariilor, sporurilor și indemnizațiilor pentru gărzi, ca și deblocarea posturilor din spitale. Totodată, mai cere creșterea bugetului Sănătății la nivelul mediei UE, de 8% din PIB. România alocă 6%, spun sindicaliștii.

Revendicările sindicaliștilor din Sănătate

  • Creșterea veniturilor angajaților din Sănătate
  • Raportarea sporurilor de muncă la salariul de bază pentru personalul auxiliar
  • Plata gărzilor medicilor la salariul de bază. Acum un medic ia pe ora de gardă 30 sau 40 de lei, depinde dacă e specialist sau primar.
  • Deblocarea posturilor din sistemul sanitar
  • Creșterea ponderii cheltuielilor din Sănătate la nivelul mediei UE. Acum alocăm 6% din PIB, media UE e 8%. Alocăm pe cap de locuitor 580 de euro, iar media UE pe cap de locuitor e aproape 3.000 de euro.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: