Redactia.ro
Home » Știri » Grupul Wagner, trimis la Kiev pentru capul lui Zelenski. Cine face parte din “armata privată a lui Putin”

Grupul Wagner, trimis la Kiev pentru capul lui Zelenski. Cine face parte din “armata privată a lui Putin”

Peste 400 de mercenari din grupul „Wagner” au fost trimiși în Kiev pentru a elimina liderii ucrainieni. Pe lista acestora se află 23 de figuri publice din Ucraina, printre care, așa cum era de așteptat, este și președintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

Din primele informații, mercenari ruşi operează la Kiev, la ordinele Kremlinului, pentru a-l asasina pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi pe membrii guvernului său. Scopul acestei misiuni este de a pregăti terenul pentru ca Moscova să preia controlul în Ucraina, potrivit informațiilor făcute publice de jurnaliștii britanici de la The Times.

Grupul Wagner, trimis la Kiev pentru capul lui Zelenski. Cine face parte din “armata privată a lui Putin”

Grupul Wagner este o miliție privată condusă de unul dintre cei mai apropiați aliați ai președintelui Putin. Ar fi vorba de mercenari aduși din Africa în urmă cu cinci săptămâni, misiunea fiind aceea de a decapita guvernul lui Zelensky în schimbul unei sume de bani considerabile.

Informații despre misiunea grupului cunoscut și ca „armata privată a lui Putin” au ajuns la guvernul ucrainean sâmbătă dimineața și câteva ore mai târziu, Kievul a decretat o stare de asediu „dură” de 36 de ore pentru a căuta sabotorii ruși în oraș.

În urmă cu cinci săptămâni, Grupul Wagner, o miliţie privată condusă de un aliat al preşedintelui rus Vladimir Putin şi care operează ca o ramură independentă a statului, a adus mercenari din Africa pentru o misiune de „decapitare” a administraţiei Zelenski în schimbul unei frumoase sume de bani.

Informaţia despre această misiune a ajuns la guvernul ucrainean din cursul zilei de sâmbătă. La câteva ore mai târziu, Kievul a decretat o interdicţie de circulaţie strictă, de 36 de ore. Scopul a fost acela de a „peria” oraşul în căutare de sabotori ruşi, potrivit relatărilor The Times, scrie Agerpres.

Avertismenului lansat de Kiev

Autorităţile ucrainene i-au avertizat chiar și pe civili legat de Grupul Wagner.

Oficialii de la Kiev susțin că odată declarată interdicţia de circulaţie, cei care vor fi văzuţi pe străzi în intervalul orar 17:00-07:00 vor fi consideraţi agenţi ai Kremlinului şi riscă să fie „lichidaţi”, dacă ies din case şi adăposturi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: