Redactia.ro
Home » Știri » Gura Portiței, stațiunea uitată de pe litoralul românesc. Are o plajă minunată și seamănă cu Vama Veche

Gura Portiței, stațiunea uitată de pe litoralul românesc. Are o plajă minunată și seamănă cu Vama Veche

GALERIE FOTO (6) Gura Portiței, stațiunea uitată de pe litoralul românesc

Gura Portiței, stațiunea uitată de pe litoralul românesc. Este locul în care turiștii se bucură din plin de liniște, de un răsărit pe mare și un apus in Delta Dunării. Peisajele spectaculoase și preparatele delicioase ale pescarilor sunt doar câteva dintre minunățiile unei stațiuni uitate de lume. Gura Portiței seamănă foarte mult cu Vama Veche și este un loc de vis.

Gura Portiței, stațiunea uitată de pe litoralul românesc. Are o plajă minunată și seamănă cu Vama Veche

Stațiunea Gura Portiței, din județul Tulcea, este un loc unic în țară. Delta Dunării se întâlnește cu Marea Neagră, oferindu-le turiștilor peisaje spectaculoase. Gura Portiței se află în localitatea Jurilovca, la 50 de kilometri de Tulce, iar înainte a fost un mic sat pescăresc. În prezent a devenit o atracție pentru ce care vor să petreacă câteva zile în liniște și să se bucure de aerul curat, dar și de mâncarea lipoveneasca și de faună și flora specifică zonei. Acest sat a fost descoperit cu peste 250 de ani in urmă, iar în 1988 au început lucrările și amenajarea pentru a deveni o destinatie turistică.

Cei care vor să meargă in această statiune trebuie să știe că acest lucru se poate doar cu barca. Mașinile trebuie lăsate în portul Jurilovca, iar de acolo se ia vaporașul sau barca. Barca din Jurilovca pleacă la orele 09.00, 14.00 și 18.00, iar călătoria privată durează 30 minute, iar cu cea publică 1,5 ore. Plaja Gura Portiței este una dintre cele mai exotice și izolate din România. Aceasta este recunoscută pentru nisipul auriu și apa limpede. Mai mult, datorită faptului că este o plajă indepărtată, delfinii se pot apropia de țărm. O parte a plajei este protejată, fiind interzisă turiștilor, dar plaja publică este suficient de largă.

În anii 1990 la Gura Portiței se deschide complexul turistic Eden,o investitie care depășește un milion de dolari la acea vreme. La marginea plajei exista zeci de casute din lemn. De-a lungul timpului au fost construite mai multe locuri de cazare, dar și de agrement. Plaja este una dintre cele mai frumoase din țară, fiind foarte apreciată de turiști. Statiunea oferă și locuri de joacă pentru cei mici.

Cât costă o noapte de cazare la Gura Portiței

Persoanele care vor să pescuiască își pot lua undita pentru a se bucura in liniste de aceasta activitate. De asemenea, turiștii se pot plimba cu bicicleta pe lacul Golovița. Mai mult, mâncarea este foarte bună în această stațiune, iar turiștii găsesc restaurante unde prețurile sunt accesibile pentru toată lumea. Prețul a două nopți de cazare la Gura Portiției este în jur de 755 de lei pentru o căsuță de lemn, iar pentru o cameră dublă Bungalow, prețul ajunge la 810 lei. Fiecare turist este obligat să achite o taxă de 10 lei de persoană pe zi având în vedere că satul de vacanță Gura Porții este amplasat in rezervația Biosfera Delta Dunării.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: