Redactia.ro
Home » Știri » Guvernul a aprobat strategia de vaccinare anti-COVID. Vaccinarea va fi “gratuită şi voluntară”

Guvernul a aprobat strategia de vaccinare anti-COVID. Vaccinarea va fi “gratuită şi voluntară”

Guvernul a adoptat în ședința de vineri seară strategia de vaccinare anti-COVID-19. Guvernul a decis și modul în care se va face vaccinarea.

 

Vaccinarea, “gratuită şi voluntară”

 

În Hotărârea de Guvern privind strategia de vaccinare este specificat și cine va beneficia, inițial, de vaccin. Grupurile prioritare sunt angajații din domeniul Sănătății, asistenței sociale, cei care intră în categoria de risc și personalul din “domenii-cheie”, după cum a afirmat șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, sâmbătătă, în cadrul unui briefing de presă.

Suntem implicaţi în acest moment (…) alături de celelalte state membre ale Uniunii Europene în pregătirea campaniei de vaccinare a populaţiei împotriva virusului SARS-CoV-2, a precizat Ionel Dancă, conform Agerpres.

Potrivit oficialului, actul normativ pregătește campanii de vaccinare anti-COVID, din momentul ce va fi pus la dispoziție un vaccin aprobat.

Este un act normativ care pregătește această campanie de vaccinare, extrem de importantă, singura soluție pentru a pune capăt acestei pandemii și sperăm că vaccinul va fi pus la dispoziție cât mai curând. Potrivit acestei strategii de vaccinare adoptată, au fost stabilite grupurile prioritare: “personalul din domeniul Sănătăţii, personalul din centrele rezidenţiale şi medico-sociale, populaţia cu risc ridicat de evoluţie severă în cazul infecţiilor cu SARS-CoV-2 şi personalul din alte domenii- cheie, esenţiale pentru buna funcţionare a societăţii”, a ținut să sublinieze Ionel Dancă.

După vaccinarea personalului medical și a persoanelor din grupurile prioritare, în primă etapă, vaccinarea va fi disponibilă, ulterior, pentru întreaga populație.

Estimarea este că, în prezent, 70 % din totalul populaţiei ar putea fi implicată în această campanie de vaccinare”,  a mai spus șeful Cancelariei premierului.

Dancă a precizat că vaccinarea este “gratuită şi voluntară”. Oficialul a prezentat în cadrul briefingului de presă și un apel al Executivului.

Guvernul României, condus de domnul prim-ministru, Ludovic Orban, face un apel către toate instituţiile implicate, dar şi către societatea civilă, către specialişti, ca, în dezbaterea publică, să sprijine această campanie de vaccinare pentru că aceasta reprezintă singurul remediu, pentru a pune capăt epidemiei de COVID-19. Trebuie evitate politizările pe acest subiect, pentru că în joc sunt viaţa şi sănătatea românilor şi chemăm alături în această campanie de vaccinare toţi specialiştii în domeniu”, a transmis oficialul.

Ministerul Sănătății a transmis, printr-un comunicat, că Strategia de vaccinare a fost elaborată de către Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-COV-2. Acest comitet este un organism interministerial aflat în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea premierului.

Strategia de vaccinare prevăzută în document stabilește viziunea, principiile și modul de acțiune pentru administrarea în România a vaccinurilor anti-COVID-19 autorizate de către Agenția Europeană a Medicamentului. Documentul are la bază analiza situației de la nivel național și european a răspândirii SARS-COV-2 și analiza situației cazurilor grave și respectiv a mortalității provocate de virus.

Mai mult, strategia adoptată stabilește întregul proces și lanț de vaccinare împotriva COVID-19, de la principiile generale, până la modul de organizare a vaccinării, depozitarea vaccinurilor, păstrarea lanțului de frig, monitorizarea siguranței și a eficacității și managementului deșeurilor. Strategia propune linii generale care vor fi la baza strategiei de comunicare a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19  în România.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: