Redactia.ro
Home » Știri » Guvernul Cioloș a fost respins. A strâns doar 88 de voturi

Guvernul Cioloș a fost respins. A strâns doar 88 de voturi

Guvernul Cioloș a fost respins

Guvernul Cioloș a fost respins. În urmă cu puțin timp a avut loc votul pentru învestirea Guvernului Cioloș, dar se pare că acesta a fost respins. Guvernul a adunat 88 de voturi „pentru”, din cele 234 necesare. Așadar, pare o misiune dificilă pentru Dacian Cioloș să devină prim-ministru în vârful unui guvern minoritar.

Guvernul Cioloș a fost respins. A strâns doar 88 de voturi

Guvernul Cioloș a fost respins. Guvernul Cioloș nu a primit votul de încredere din partea Parlamentului, în ciuda apelurilor repetate ale liderului USR. PSD face apel către liderii politici să discute despre învestirea unui guvern de experți, iar partidul AUR a aruncat vina pe președintele țării pentru o nominalizare.

Așadar, Guvernul Cioloș a primit 88 voturi „pentru”,175 „contra” și 8 voturi secrete.Procedura instituirii unui nou guvern se va repeta, iar președintele țării va organiza din nou consultări cu principalele formațiuni politice, în urma cărora va desemna un nou premier. Premierul desemnat va organiza un guvern, care va trebui să treacă prin votul Parlamentului României. „A renunța e cel mai ușor lucru. Mai greu e să îți asumi responsabilitatea. De asta suntem noi aici.Nu o să vă răspund astăzi domnilor de la PSD, cu toate că a fi români nu înseamnă să spui discursuri ci înseamnă să simți. Și să guvernezi în așa fel încât să alungi românii din țară.Mă opresc aici. Vă cer, încă o dată, să ne asumăm împreună acest vot și să nu lăsăm pe alții să ne facă guvern. În 2015 am făcut apel la un guvern din exterior pentru că partidele nu și-au asumat”, a spus Dacian Ciolos.

Marcel Ciolacu le-a spus șefilor de partide să găsească o soluție împreună pentru a scoate România din criză, reamintind că au murit 574 de români au murit marți. „În această sală în care astăzi s-au rostit din nou discursuri, încap maxim 500 de persoane. Este o sală foarte mare. Imaginați-vă că această sală ar fi fost ieri arhiplină. Ar fi fost lume și la balcoane. Imaginați-vă că ieri ar fi fost aici 574 de oameni. Pentru că ieri, 574 de români ca dumneavoastră au murit de COVID.574 de familii rămase fără cineva drag. Lacrimile nu pot cuprinde toată această imensă suferință! Un tată, un bunic, o soră, o fiică sau un fiu! Da, stimați colegi, sunt copii care mor în timp ce clasa politică se ține de tot felul de jocuri ridicole de putere!3.200 de români au murit doar în ultima săptămână. O comună din România a dispărut pur și simplu. Și noi mai facem exerciții de imagine?! Noi mai venim aici să spunem discursuri?! Noi mai avem tupeu să le spunem oamenilor că suntem responsabili?!”, a spus Marcel Ciolacu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: