Redactia.ro
Home » Homepage » Guvernul modifică OUG pentru amânarea ratelor. Sunt vești bune pentru românii cu credite

Guvernul modifică OUG pentru amânarea ratelor. Sunt vești bune pentru românii cu credite

amânarea ratelor

Guvernul a modificat luni ordonanța de urgență prin care românii vor putea cere amânarea plăţii ratelor cu până la 9 luni. Astfel, la creditele ipotecare nu va fi aplicată „dobânda la dobândă” pentru lunile în care creditul este amânat.

Anunțul a fost făcut de către ministrul de Finanțe Florin Cîțu la începutul ședinței de Guvern de luni. „Sunt câteva clarificări care au fost omise în ordonanța trecută. Pentru că am văzut discuții în spațiul public și să nu mai existe discuția sau cine poate beneficia, când poate beneficia.

Am extins și perioada când se pot depune aceste cereri, pentru că era doar până la sfârșitul perioadei stării de urgență. Și am extins, cel mai târziu 45 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență. Deci acum permitem oamenilor 45 de zile de la momentul în care apare această ordonanță de urgență, să facă cerer către bancă”, a spus Cîțu, potrivit Digi24.

Ordonanța a fost retrasă de la publicarea în Monitorul Oficial pentru a fi modificată de guvern în ședința de astăzi. Premierul Ludovic Orban a prezentat la începutul ședinței cele 3 modificări care vor fi făcute în ședința de guvern.

  1. La creditele ipotecare va fi dobîndă 0. Nu există dobândă la dobândă;
  2. Se prelungește termenul până la care se poate depune cererea, adică 45 de zile de la publicarea în MO, față de perioada stării de urgență precizată inițial;
  3. Se dă posibilitatea ca până la momentul în care solicită amânarea, dacă au restanțe, să își aducă creditele la zi. Când solicită trebuie să nu aibă restanțe.”, a preciat premierul.

La rândul său, Florin Cîţu a întărit ideea că „la creditele ipotecare o să existe dobândă zero, deci nu există dobândă la dobândă”.

OUG pentru amânarea ratelor la bănci a fost adoptată săptămâna trecută, dar nu a fost publicată în Monitorul Oficial, astfel încât să poată fi operate aceste modificări. Conform ordonanței, ratele la bănci pot fi suspendate la cererea debitorului – persoană fizică sau juridică – pentru o perioadă de la una până la nouă luni, dar durata pe care se suspendă nu va depăși data de 31.12 2020.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: