Redactia.ro
Home » Știri » Guvernul Orban. Noii miniștri și-au preluat portofoliile

Guvernul Orban. Noii miniștri și-au preluat portofoliile

miniștri

Guvernul Orban a depus, luni seară, jurământul de învestitură în fața președintelui Klaus Iohannis. Marți, noii miniștri și-au preluat portofoliile, urmând ca miercusi să aibă loc prima şedinţă de Guvern oficială.

Primul act normativ va fi OUG pentru restructurarea ministerelor. Următoarea prioritate e rectificarea bugetară.

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni, la ceremonia de depunere a jurământului Cabinetului Orban, că îi este frică de ce o să găsească noi miniștrii la preluarea mandatului. „Începe un mandat nou, domnule Prim-ministru, onorate doamne și domni miniștri, un mandat greu, dar care poate să aducă foarte multe satisfacții pentru partidele care se implică și pentru români.

Avem un GUVERN nou. Guvernul Orban a obținut votul de încredere al Parlamentului

Chiar dacă este un guvern monocolor minoritar, eu vă doresc să găsiți sprijinul necesar în Parlamentul României pentru a vă pune în practică proiectele și, foarte important, pentru a stopa dezastrul lăsat în urmă de guvernele pesediste. Deja, vă spun sincer, mă tem de ce vor găsi noii miniștri în ministere”, a declarat șeful de la Cotroceni, potrivit digi24.ro.

Iohannis a participat la patru ceremonii de preluare a mandatelor de ministru

Șeful statului a mers marți la mai multe ministere pentru a fi alături de mai mulţi miniştri ai Cabinetului Orban la prelurea mandatului. La ora 11, şeful statului a fost prezent la ceremonia de preluare a mandatului de Ministru al Afacerilor Externe de către Bogdan-Lucian Aurescu.

A mers apoi la ceremonia de preluare a mandatului de Ministru al Afacerilor Interne de către Marcel Ion Vela, la sediul MAI. La 12.30, Klaus Iohannis a fost prezent la ceremonia de preluare a mandatului de Ministru al Apărării Naționale de către Ionel Nicolae Ciucă, la MApN. Ultima oprire a fost la sediul Ministerului Justiţiei, unde Cătălin Predoiu a preluat mandatul de ministru al Justiției.

Guvernul Orban a trecut, luni, testul Parlamentului

Guvernul Orban a trecut, luni, de Parlament cu 240 de voturi „pentru”. Toți cei 240 de parlamentari prezenți în sală au votat pentru noul Cabinet. Niciun vot nu a fost împotrivă și niciun vot nu a fost anulat. „Vă mulțumesc și aveți încredere în noi”, a spus premierul desemnat Ludovic Orban după aflarea rezultatului.

Tot luni, noul Executiv a depus jurământul de învestitură la Palatul Cotroceni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: