Redactia.ro
Home » Homepage » Avem un GUVERN nou. Guvernul Orban a obținut votul de încredere al Parlamentului

Avem un GUVERN nou. Guvernul Orban a obținut votul de încredere al Parlamentului

Orban

Guvernul Orban a trecut, luni, de Parlament cu 240 de voturi „pentru”. Toți cei 240 de parlamentari prezenți în sală au votat pentru noul Cabinet. Niciun vot nu a fost împotrivă și niciun vot nu a fost anulat.

Așadar noul Guvern a obținut votul de încredere al Parlamentului. „Vă mulțumesc și aveți încredere în noi”, a spus premierul desemnat Ludovic Orban după aflarea rezultatului.

Guvernul Orban a trecut de votul de învestire cu 240 de voturi pentru, cu 7 mai multe decât erau necesare. „Apreciez această prezență, cu atât mai mult cu cât nu-mi aduc mainte în ultimii 30 de ani să se fi întâmplat așa ceva, și anume ședința de învestire a unui guvern să fie boicotată de două partide mari”, a mai spus premierul. Acesta a adăugat că guvernul va avea un mandat limitat și va asigura guvernarea pe o perioadă foarte scurtă.

Ulterior, acesta a făcut o listă a priorităților noului Guvern. A vorbit despre minerii blocați în subteran la mina din Valea Jiului, despre situația din infrastructură și despre întârzierile la nominalizarea comisarului european.

Luni se decide soarta Guvernului Orban. Plenul reunit al Parlamentului se reuneşte pentru votul de învestire

Parlamentarii s-au reunit în ședință comună începând cu ora 14.00, pentru a vota guvernul premierului desemnat Ludovic Orban. PSD a anunțat că va boicota ședința, pentru a nu asigura cvorumul necesar votului. Orban avea nevoie de 233 de voturi.

În aceste condiții, nu au fost prezenți nici președinții celor două camere ale Parlamentului, iar ședința a fost condusă de senatoarea PNL Alina Gorghiu.

Ședința a început cu întârziere, parlamentarii auczând că nu funcționează sistemul electronic de vot. De asemenea, câțiva parlamentari și-au uitat acasă cartelele de vot, potrivit digi24.ro.

Lista miniștrilor cu care Ludovic Orban a venit în Parlament

Vicepremier – Raluca Turcan

Cabinetul de miniștri:

  1. Ministerul Afacerilor Externe -Bogdan Aurescu
  2. Ministerul Afacerilor Interne – Marcel Vela
  3. Ministerul Apărării Naționale – Nicolae Ciucă
  4. Ministerul Finanțelor – Florin Cîțu
  5. Ministerul Economiei – Virgil Popescu
  6. Ministerul Dezvoltării – Ion Ștefan
  7. Ministerul Justiției – Cătălin Predoiu
  8. Ministerul Agriculturii – Adrian Oros
  9. Ministerul Muncii – Violeta Alexandru
  10. Ministerul Mediului – Costel Alexe
  11. Ministerul Educației – Monica Anisie
  12. Ministerul Fondurilor Europene – Ioan Marcel Boloș
  13. Ministerul Tineretului și Sportului – Ionuț Stroe
  14. Ministerul Transporturilor – Lucian Bode
  15. Ministerul Culturii – Bogdan Gheorghiu
  16. Ministerul Sănătății – Victor Costache

USR a anunțat că toți parlamentarii formațiunii vor fi prezenți în Palament pentru a vota guvernul. „Toţi parlamentarii USR sunt prezenţi, vom vota pentru învestire, nu ne opunem şi depunem toată energia la acest vot pentru a trimite Guvernul Dăncilă acasă. Noi suntem prezenţi 100% la acest vot, sper să existe cvorumul necesar, asta e miza. Lupta e dacă va fi cvorum. Sunt optimist că vor fi şi voturile necesare”, a spus Dan Barna, președintele USR, înainte de ședința din Parlament.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că toți parlamentarii ALDE sunt prezenți la ședință, cu excepția deputatului Daniel Olteanu, care a suferit o intervenție chirurgicală.

De asemenea, o parte dintre cei de la ProRomânia, au anunțat că votează Guvernul, în ciuda recomandărilor liderului de partid, Victor Ponta. Este vorba despre Mihai Tudose, Daniel Constantin dar și Paul Stănescu.

Urmează depunerea jurământului

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea noului Executiv, potrivit unui anunț al Administrației Prezidențiale. Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a membrilor Guvernului va avea loc la ora 19:00, la Palatul Cotroceni.

Guvernul propus de liderul PNL a primit votul de încredere din partea Parlamentului, cu 240 de voturi „pentru”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: