Redactia.ro
Home » Știri » Guvernul Orban, primul eșec în negocieri. Liberalii nu s-au înțeles cu Victor Ponta

Guvernul Orban, primul eșec în negocieri. Liberalii nu s-au înțeles cu Victor Ponta

orban

Guvernul Orban nu va avea susținerea lui Victor Ponta. Negocierile între liberali și partidul Pro România au eșuat. „Nici vorbă să votăm Guvernul”, spune preşedintele Pro România.

Ponta e foarte hotărât: „Nici vorbă de așa ceva”

„Foarte scurtă discuția că nu era cazul de mai mult. Suntem un partid nou, mic, cu un obiectiv mare. Vrem să reprezentăm noi și să apărăm interesele electoratului de stângă, trădat din păcate de PSD.

Discuțiile nu puteau să avanseze, să spunem că votăm guvernul. Nici vorbă de așa ceva. Suntem 35 de parlamentari la Pro România, destul de uniți, și avem un obiectiv pe termen lung: de a reconstrui stânga în România și de a reprezenta electoratul”, a spus Victor Ponta, după negocierile cu Ludovic Orban.

Ludovic Orban a anunţat ce ministere vor dispărea din viitorul guvern

Victor Ponta susţine că învestirea viitorului Guvern Orban nu depinde de Pro România, ci de cele cinci partide de dreapta care ar trebui să se înţeleagă între ele. „Sunt cinci partide de dreapta – PNL, USR, PMP, ALDE şi UDMR. Ar trebui să să se înţeleagă ei cinci”, a comentat politicianul. „Dacă le trebuie voturile de la Pro România, mai discutăm”, a mai spus Ponta.

Alegeri anticipate și locale în aceeași zi

În plus, liderul Pro România a afirmat că cea mai bună soluţie ar trebui să fie alegerile anticipate realizate odată cu alegerile locale sau în preajma acestora, potrivit romaniatv.net.

„Al doilea lucru, am spus că susținem și cred că e un lucru bun să avem alegeri parlamentare anticipate, odată cu cele locale sau la o săptămână diferență, pentru că astfel se pot face și procedurile parlamentare.

Cei de la USR care vă spun că avem alegeri anticipate în ianuarie sau februarie ori nu știu despre ce vorbesc, ori vă păcălesc, nu se pot face pentru că ai niște proceduri constituționale, dar se pot face odată cu cele locale sau la o săptămână diferență”, a continuat liderul ProRomânia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: