Redactia.ro
Home » Știri » Guvernul va majora alocațiile săptămâna aceasta, dar nu le va dubla. Care e procentul anunțat de Orban

Guvernul va majora alocațiile săptămâna aceasta, dar nu le va dubla. Care e procentul anunțat de Orban

Se schimbă legea privind acordarea de alocaţii pentru copii! Proiectul adoptat de Senat

Vești bune pentru milioane de copii din România! Guvernul majorează, în sfârșit, alocațiile. Nu este însă vorba de o dublare a lor, așa cum cere legea votată de Parlament.

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, după o şedinţă a conducerii PNL, că Guvernul va majora alocaţiile pentru copii, însă treptat. O decizie urmează să fie luată în şedinţa de Guvern de săptămâna aceasta.

„Când vom lua o decizie o vom face publică. La ora actuală suntem în evaluarea posibilităților efective de a susține o creștere a alocațiilor. Ce pot să spun sigur e că vom crește alocațiile. Ne-am gândit la un mecanism de creștere a alocațiilor care să permită o creștere în mai multe etape, dar procentul și ritmul de creștere a alocațiilor depinde de prognozele pe care le facem”, a declarat Ludovic Orban.

Potrivit unor surse din Guvern, citate de libertatea.ro, se iau în calcul mai multe variante, fie o majorare între 10 şi 20%, o majorare între 20% şi 30% sau chiar o creştere mai mică, în funcţie de cifrele din execuţia bugetară, la jumătatea anului.

Premierul Orban: „Va fi o creștere în etape”

Premierul Ludovic Orban a declarat că Executivul ar putea majora alocațiile copiilor în etape și că procentul și ritmul de creștere depind de prognozele economice.

„Să păstrăm sensul legii, dar să realizăm acest lucru în etape, în funcție de resursele financiare pe care le avem. Nu se poate lua o decizie fără un studiu de impact. Cert este că le vom crește alocațiile”, a adăugat Orban.

„În două săptămâni vom soluţiona această problemă (a creşterii alocaţiilor cu 15% – n.r.). Este clar, sincer vă spun, că nu avem posibilitatea să dublăm alocaţiile. Am dublat alocaţiile în 2019, la Legea bugetului. În momentul în care s-a adoptat legea nu erau prevăzute sursele de bani”, spunea premierul în urmă cu o săptămână.

Potrivit legii în vigoare, alocaţiile trebuiau dublate de la 1 ianuarie 2020. Guvernul a adoptat o Ordonanţă pentru amânarea intrării în vigoare a legii, până la 1 august, însă Ordonanţa a picat la CCR, care a menţinunt decizia din legea PSD.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: