Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă cu alocațiile și pensiile din România. Ministrul Muncii a făcut clarificări

Ce se întâmplă cu alocațiile și pensiile din România. Ministrul Muncii a făcut clarificări

Ministrul Muncii

Situația creșterii pensiilor și a alocațiilor din țara noastră este încă incertă. După discuții, controverse și chiar intervenția Curții Constituționale, nu se știe cu cât vor fi majorate aceste beneficii pentru cele două grupe de vârstă.

Ce se întâmplă cu alocațiile și pensiile

Potrivit legii, alocațiile ar trebui dublate, iar pensiile majorate cu 40%, pentru că aceste lucruri deja au fost votate. Inițiativa PSD de creștere a fost deja votată în Parlament, dar acum, după calcule liberalii au spus că nu există bani la buget pentru a face acest pas, mai ales în contextul pandemiei de coronavirus.

De asemenea, Curtea Constituțională a stabilit că Guvernul este obligat să respecte acest vot și să majoreze pensiile și alocațiile așa cum s-a stabilit.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a vorbit despre pensii și alocații și a transmis că se va găsi o soluție în acest sens, chiar dacă, deocamdată, nu se știe care va fi aceasta.

„Suntem conştienţi de decizia Curţii Constituţionale şi vom găsi o soluţie. PNL a crescut alocaţiile. Nu e vorba că nu înţelegem sau că nu suntem conştienţi că există această nevoie. Dar să dublezi… vă spun, la Ministerul Muncii în fiecare dimineaţă am proiecte PSD, două teancuri. Proiecte legislative, să triplăm să dublăm…Orice are nevoie de mai mult”, a transmis Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii, declarații despre pensii și alocații

Ministrul Muncii a atras atenția asupra faptului că este nevoie de o analiză financiară, pentru ca efortul creșterii alocațiilor și pensiilor să fie unul susținut de buget.

„Problema este că atât este bugetul şi din el trebuie să acoperi toate aceste nevoi. A dubla peste noapte fără să spui de unde, a face gesturi dublu, triplu, nu este o abordare responsabilă. Premierul mi-a cerut să fiu pregătită în acest sens. PNL în aceşti ani a generat o creştere a alocaţiei tocmai pentru că ştim că nu este mult. Da. Vor creşte alocaţiile. Sunt pregătită pentru săptămâna viitoare să intru în Guvern cu o creştere în privinţa alocaţiilor, dar o vom face cu siguranţă cât să fie sustenabilă în buget”, a declarat ministrul Muncii.

Decizia adoptată în urmă cu ceva timp arată că alocațiile ar trebui dublate, iar pensiile ar trebui să crească cu 40%.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: