Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă cu creșterea pensiilor în România. Poziția ministrului de Finanțe Florin Cîțu

Ce se întâmplă cu creșterea pensiilor în România. Poziția ministrului de Finanțe Florin Cîțu

Florin Cîțu

Vești bune pentru pensionari. Pensiile vor crește în acest an, anunță ministrul de Finanțe, Florin Cîțu. El a precizat că propunerea de majorare este de 10%, nu de 40%, cum se vehicula la un moment dat.

Ce se întâmplă cu creșterea pensiilor în România

Ministrul de Finanțe a explicat că pensiile din România vor crește în contextul în care criza de coronavirus a afectat serios economiile din toate țările lumii.

Florin Cîțu a numit demersul de creștere a pensiilor drept un efort uriaș, iar creșterea nu poate fi mai mare de 10%.

„Este o propunere pe care o facem noi în contextul acesta, cu criză la nivel global, cu deficit de 24% în SUA, economii care se prăbușesc cu 11 procente în toate Europa, șomaj în creștere. În tot acest context noi venim și facem un efort uriaș pentru a crește, totuși, pensiile în acest an cu cât se poate. Riscurile sunt foarte mari, e foarte ușor să cădem, să pierdem tot ce am construit”, a spus Cîțu.

Ministrul Muncii, declarații despre creșterea pensiilor

La rândul ei, Violeta Alexandru a vorbit despre subiectul creșterii pensiilor. Ministrul Muncii a spus că pensiile vor fi majorate, dar procentul despre care este vorba este cel de 10%. Creșterea cu 40% va fi analizată, iar dacă este cazul, vor fi anunțate modificările.

„Nu este nimeni care să nu vrea, mai ales că ştim foarte bine care e traiul zilnic al unui om care, după o viaţă de muncă, uneori în condiţii foarte grele, este în situaţia de a avea nevoie de medicamente, este în situaţia de a se descurca singur de cele mai multe ori. Să nu se creadă că nu avem nicio înţelegere. În mod evident, dincolo de orice populism, suntem oameni responsabili şi vom comunica acest lucru în baza datelor privind încasările la buget”, a declarat VIoleta Alexandru.

În acest moment, valoarea punctului de pensie din țara noastră este de 1.265 de lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: