Redactia.ro
Home » Știri » Decizia lui Ludovic Orban în ceea ce privește alocațiile

Decizia lui Ludovic Orban în ceea ce privește alocațiile

ludovic orban alocații

În urma ședinței PNL de luni, Ludovic Orban a anunțat că va ataca la Curtea Constituțională legea prin care alocațiile urmau să fie dublate, pe motiv că legea nu menționează și sursele de finanțare necesare acestei măriri, iar la buget nu ar exista suficienți bani pentru aceasta.

Alocațiile revin în atenția publică

“Decizia pe care am luat-o este să atacăm la CCR, pentru că este un proiect în care nu sunt prevăzute sursele de finanțare, cum sunt multe alte proiecte adoptate de Parlament fără punctul de vedere al Guvernului și fără o încercare de colaborare. Si deja am câștigat la CCR câteva sesizări împotriva unor proiecte de lege adoptate la Parlament pentru că ele nu au practic posibilitatea efectivă de punere în practică” a afirmat liderul PNL.

Orban este de părere că ar fi indicat ca această creștere să fie făcută gradual, iar rectificarea bugetară din vară va arăta cât de sustenabilă economic este această măsură. “În baza raportului semestrial pe care trebuie să îl prezinte Ministerul Finanțelor privind starea economiei și starea bugetară, de asemenea în baza prognozelor, vom stabili cu cât vom putea crește alocațiile.

Ce se va întâmpla cu alocațiile în viitor. Anunțul lui Ludovic Orban

Sigur că ne dorim creșterea alocațiilor, dar dublarea alocațiilor este greu de susținut financiar atât anul în curs cât și anul viitor. Vom stabili un grafic de creștere progresivă a alocațiilor astfel încât să reușim creșterea așa cum a fost votată în Parlament, dar nu din primul moment ci pentru o perioadă de timp. Vom vedea exact în funcție de prognozele economice care vor fi realizate”, a precizat premierul. Reamintim că legea a fost votată la Camera Deputaților în decembrie 2019.

Legea a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis pe 14 ianuarie, iar în luna mai Camera Deputaților a respins OUG 2/2020 care prorogă termenul pentru dublarea alocațiilor copiilor la 1 august. Dacă legea va fi adoptată în forma actuală, alocațiile copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani vor ajunge la suma de 300 de lei, iar copiii cu dizabilității vor beneficia de 600 de lei. Impactul bugetar pentru 2021 ar fi de circa 6 miliarde de lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: