Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis, după ședința CE. „România a primit dreptul la 44 miliarde euro”

Klaus Iohannis, după ședința CE. „România a primit dreptul la 44 miliarde euro”

Mesajului presedintelui Iohannis

Klaus Iohannis a participat astăzi la reuniunea Consiliului European în format videoconferință. La sfârșitul discuției, președintele Româniai a făcut o declarație de presă la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis, declarații de presă de la Palatul Cotroceni despre relansarea economică

După terminarea videoconferinței de la CE, Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă la Palatul Cotroceni pentru a preciza principalele subiecte care au fost discutate în cadrul întâlnirii.

Așadar, Iohannis a menționat că bugetul multianul pentru perioada 2021-2027 și fondul de recuperare economică au fost cele mai importante subiecte discutate.

Conform șefului de stat, va fi nevoie de mai multe discuții pentru a clarifica tpate lucrurile referitoare la aceste probleme.

Totodată, Iohannis a precizat că România a primit dreptul la 44 miliarde de euro, menționând și faptul că se va lupta pentru a obține o sumă mai mare pentru următorul exercițiu bugetar.

„Ne-am înțeles să discutăm în continuare bugetul multianual și fondul de recuperare la pachet. Încă este nevoie de destul de mult discuții pentru a pune toate lucrurile la punct. Încă nu toată lumea nu e lămurită cum trebuie abordată suma finală pentru fondul de recuperare și trebuie să mai discutăm anumite condiții în care se pot acorda aceste sume”, a spus Iohannis.

Fondurile alocate României de la bugetul european

Președintele României, Klaus Iohannis a mai spus că țara va avea bani pentru dezvoltarea economică, pentru mediul de sănătate, pentru autostrăzi și pentru căi ferate, pentru apă și canalizare, pentru educație, pentru energie regenerabilă și pentru multe alte probleme care trebuie rezolvate în România.

Șeful statului a mai arătat că România va avea nevoie de bani europeni pentru a ajunge măcar la nivelul mediei țărilor din Uniunea Europeană.

În cadrul ședinței s-a discutat și despre pașii de urmat în cadrul negocierii relațiilor viitoare dintre Uniunea Europeană și Regatul Unit al Marii Britanii, deoarece progresele obținute până în momentul de față sunt limitate.

Publicată de Ministerul Sănătăţii – România pe Vineri, 19 iunie 2020

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini