Redactia.ro
Home » Știri » Salariu minim pe economie 2020. Cum va afecta economia țării

Salariu minim pe economie 2020. Cum va afecta economia țării

Salariu minim pe economie 2020

Salariu minim pe economie 2020

Din ianuarie 2020, salariul minim brut pe economie s-a majorat, ajungând la o valoare de 2.262 de lei. Decizia Guvernului a împărțit analiștii pieții financiare autohtone, mulți întrebându-se de unde vor exista fonduri suficiente pentru a susține această creștere.

Cum va afecta creșterea salariului minim din 2020

Analiștii pieței financiare susțin că odată cu salariile majorate se va înregistra o creștere și a contribuției la sănătate pentru persoanele fără venituri. Astfel, persoanele fără venituri vor scoate din buzunar în loc de 1.248 de lei suma de 1.338 de lei în 2020.

Totodată, va crește pragul minim de datorii de la care se poate cere insolvența la persoanele fizice. Din moment ce cuantumul minim al datoriilor este de 15 salarii minime, pragul ajunge la 33.450 de lei.

Remunerații mai mari pentru zilieri

Totuși, creșterea salariului minim brut la nivel national va determina ca zilierii să aibă remunerații mai mari. Concret, remunerația brută orară a zilierilor se va majora de la 12,4 la 13,3 lei, în condițiile în care legislația stabilește că aceasta nu poate fi mai mică decât valoarea pe oră a salariului minim.

De asemenea, tinerii care fac internship vor fi plătiți mai bine. Cuantumul minim al indemnizației de internship e de cel puțin 50% din salariul minim brut pe țară, ceea ce înseamnă o plată minimă de 1.115 lei în 2020, față de 1.040 de lei în 2019, potrivit dcnews.ro

Citește și Anunț! Câți bani vor primi pensionarii, începând din ianuarie 2020

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini