Redactia.ro
Home » Știri » Guvernul vrea să acceseze fonduri europene pentru irigații. Reacția lui Nicolae Ciucă: ”Putem să asigurăm…”

Guvernul vrea să acceseze fonduri europene pentru irigații. Reacția lui Nicolae Ciucă: ”Putem să asigurăm…”

GALERIE FOTO (2)

Premierul Nicolae Ciucă a declarant că există posibilitatea ca țara noastră să ia fonduri europene, pentru dezvoltarea sistemului de irigații din Români. Ce a declarat prim-ministrul, miercuri, la Palatul Victoria.

Nicolae Ciucă, despre accesarea fondurilor europene

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, la începutul ședinței de Guvern, că Executivul poate să aplice pentru fonduri europene în dezvoltarea sistemului de irigații în România. Ciucă susține că a fost făcută o analiză, pentru a putea aplica pentru fonduri europene pentru dezvoltarea sistemului de irigații din România.

Am avut o analiză realizată împreună cu domnul ministru Boloș. Există posibilitatea ca împreună cu dumnealui, așa cum a zis și ministrul de finanțe, cu ministrul mediului, să putem să aplicăm pentru fonduri europene pentru dezvoltarea sistemului de irigații din România, pentru că este cât se poate de limpede că avem o capacitate agricolă prin care putem să asigurăm hrană nu doar pentru țara noastră ci putem să asigurăm hrană pentru mult mai mult decât noi am gândit până în acest moment”, a afirmat Nicolae Ciucă la Palatul Victoria.

Ce spune Ministrul Agriculturii, Petre Daea

Ministrul agriculturii, Petre Daea, a ținut să spună că „în sistemele de irigații, culturile sunt bune, aceasta datorită celor două măsuri excepționale pe care le-a luat ministrul Chesnoiu, anume acordarea gratuită a apei până la stațiile de punere sub presiune și punerea sub presiune a apei de la stațiile în unitățile hidraulice cu reducerea energiei până la 50%”.

Această măsură a făcut posibil ca în perimetrul irigabil posibil de irigat la această dată plantele să nu sufere și vegetația este normală, producțiile sunt pe măsură”, a transmis Petre Daea acum o săptămână.

Agricultorii vor putea să recolteze masa vegetativă şi să schimbe destinaţia culturii afectate de secetă, dar şi să primească subvenţiile pe unitatea de suprafaţă, odată cu intrarea în vigoare a ordinului comun emis de miniştrii Agriculturii şi Internelor, care urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: