Redactia.ro
Home » Știri » Harold Shipman, medicul care a ucis peste 215 de pacienți. Cum a fost prins „Doctorul Morții” de autorități

Harold Shipman, medicul care a ucis peste 215 de pacienți. Cum a fost prins „Doctorul Morții” de autorități

GALERIE FOTO (2)Shipman

Doctorul Harold Shipman din Marea Britanie a fost declarat unul dintre cei mai mari criminali în serie după ce ar fi ucis peste 215 pacienți. În anul 2000, justiția britanică a stabilit că  medicul ar fi ucis în 23 de ani, sute de pacienți. Pentru toate aceste orori, medicul s-a declarat nevinovat, susținând că nimeni nu a fost martor la crimele sale.

Doctorul Morții, Harold Shipman a ucis peste 215 pacienți

Harold Shipman, era medic de familie în Marea Britanie, când a săvârșit între anii 1975 și 1998 sute de crime.

După ani de cercetare, autoritățile britanice au decis că, timp de 23 de ani, Harold Shipman a ucis peste 215 de pacienți, după ce ar fi încercat să trateze sute de femei cu heroină și morfină.

Totodată, justiția britanică bănuiește că medicul ar fi ucis alte 45 de persoane în aceeași perioadă, în special femei în vârstă, pentru a deveni moștenitorul lor.

Shipman, era unul dintre cei mai respectați medici din oraș

Medicul, poreclit Shipman era un om respectabil în Hyde, orașul în care acesta își desfășura activitatea. În anul 2000, Shipman a fost fost condamnat la închisoare pe viață în 15 cazuri, după ce a recunoscut că ar fi provocat decesul prin injectarea cu heroină a cel puțin 15 bătrâne.

Cabinetul său era situat pe Market Street, fiind considerată cea mai marea arteră a orașului, și avea o listă imensă de așteptare.

Ororile sale s-au aflat în momentul în care a falsificat testamentul ultimei victime, Kathleen Grundi, în vârstă de 81 de ani. Aceasta a fost găsită fără viață în casa sa, iar testamentul arăta că întreaga sa avere era lăsată medicului Harold, iar nepoata acesteia, care era avocat, și-a dat seama că ceva era în neregulă.

Ulterior, medicii legiști au descoperit în corpul femeii de 81 de ani, mari doze de diamorfină, izbucnind astfel scandalul Shipman. În total, Harold Shipman a ucis 171 de femei și 41 de bărbați, cu vârste cuprinse între 41 și 93 de ani.

Medicul este considerat ca fiind un ucigaș în serie, alături de columbianul Pedri Armando Lopez, condamnat pentru 57 de crime și bănuit că a ucis 300 de tinere.

Harold s-a căsătorit la vârsta de 17 ani și a avut patru copii cu Primrose May Oxtoby. El a murit în 2004, la vârsta de 57 de ani, în închisoarea Wakefield, West Yorkshire, după ce s-a spânzurat în celula sa.

Declarațiile medicului Harold Shipman despre faptele sale

Harold Shipman a trimis mai multe scrisori în timp ce se afla în închisoare, în care explica faptele sale. Potrivit documentelor făcute publice, rezultă faptul că doctorul se bucura de fiecare moment din celebritatea obținută în urma ororilor făcute.

Nimeni nu m-a văzut făcând nimic. Iar în ceea ce privește furtul morfinei de la bolanvii aflați în stadiul terminal, iarăși, nimeni nu m-a văzut în timp ce făceam asta. Polițiștii se plâng că suny plictisitor. Fără amante, fără case în străinătate sau conturi în bănci elvețiene. Sunt normal.Dacă asta înseamnă că sunt plictisitor, atunci așa este„, a declarat el.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: