Iată cum să cureți cartofii rapid și ușor! Cartofii sunt printre cele mai folosite legume în mâncărurile pregătite de români.
Cum să cureți cartofii rapid și ușor! O să tot vrei să repeți această metodă
Romanii sunt printre primii în Europa la capitalul consum de tuberculi, dacă nu chiar primii. Se estimează că într-un an, un român consumă aproximativ 100 de kilograme, prin urmare, cartofii sunt, de fapt, a doua pâine a noastră.
Așdar, foarte mulți români adoră să mănânce cartofi – fie fierți, copți la cuptor sau prăjiți, acoperiți cu brânză sau tot felul de mirodenii, atât că nu suportă să îi curețe de coajă. Asta se întâmplă din cauza faptului că aceste legume au tot felul de imperfecțiuni și de denivelări de multe ori. E ușor să-ți pierzi răbdarea după primul cartof curățat, dar nu te da bătut.
Din fericire, există cel puțin un truc care vine în ajutorul celor care urăsc să curețe cartofii.
Mai întâi, pune o oală de apă la fiert. Între timp, spală bine cartofii pe care urmează să-i gătești. Pasul următor este cel care contează cel mai mult: ia fiecare cartof în parte și, cu un cuțit, fă câte o incizie în coajă. Tăietura poate fi pe verticală sau pe orizontală, dar e important să fie făcută pe toata circumferința lui. Așteaptă ca apa pusă mai devreme pe aragaz să dea în clocot, iar când acest lucru s-a întâmplat, pune cartofii în apă. Ulterior, pune cartofii direct în apă rece, de preferat în care ai adăugat și câteva cuburi de gheață. Șocul termic va face procesul de curățare mai ușor, iar acum tot ce va fi necesar să faci este să ridici coaja de-a lungul inciziilor, fie cu un obiect ascuțit sau doar cu degetele, a relatat Fanatik.ro.