Redactia.ro
Home » Știri » Horia Constantinescu reacționează dur, după dezastrul de la Ferma Dacilor. Șeful ANPC a fost pus la zid pentru relația de prietenie pe care o avea cu patronul

Horia Constantinescu reacționează dur, după dezastrul de la Ferma Dacilor. Șeful ANPC a fost pus la zid pentru relația de prietenie pe care o avea cu patronul

Șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a fost recent implicat într-un val de critici după ce a recunoscut pe rețelele de socializare că are o prietenie de 31 de ani cu Cornel Dinicu, patronul cunoscutei „Ferma Dacilor”. Această pensiune a fost mistuită de un incendiu violent în ziua de după Crăciun. Mai mult, Horia Constantinescu a fost acuzat că făcea reclamă pensiunii în mod provocator.

Într-un mesaj postat în luna octombrie, șeful ANPC a făcut publică prietenia sa de peste trei decenii cu patronul Cornel Dinicu și a încurajat oaspeții să aleagă Ferma Dacilor pentru experiențe de neuitat. Mesajul a stârnit nemulțumire și a fost aspru criticat în spațiul public, în special după incendiul devastator care a distrus pensiunea.

Horia Constantinescu a răspuns dur acuzațiilor

După producerea tragediei, Horia Constantinescu a reacționat la o zi după eveniment, încercând să-și justifice relația de prietenie cu un om implicat în mai multe cazuri penale. În aceeași postare, șeful ANPC a încercat să arunce lumină asupra naturii acestei prietenii de lungă durată, subliniind că legătura lor nu ar trebui să influențeze în niciun fel activitatea autorității pe care o conduce.

„Aș fi vrut să scriu un mesaj lung legat de nenorocirea de la Mizil. Nu pot spune decât: Dumnezeu să îi ierte pe cei care au pierit în incendiu! De la ce am mâncat eu acolo și promovarea produselor românești până la incendiu numai în mintea unora pot fi făcute legături.

Nu știu câți dintre dumneavoastră atunci când mâncați într-un local cereți toate autorizațiile. A mi se transfera vina altor autorități numai pentru că dă bine mi se pare jenant. Mă cutremură gândul că și la nivelul altor locații promovate se pot întâmpla lucruri neprevăzute și să devin țapul ispășitor”, a scris șeful ANPC în prima parte a mesajului.

Șeful ANPC crede în nevinovăția prietenului său

Constantinescu a mărturisit că a făcut publică această prietenie în mod deschis și că nu ar trebui să fie acuzat de nereguli. Cu toate acestea, în contextul incendiului tragic, mulți au ridicat semne de întrebare cu privire la etica și integritatea șefului ANPC, subliniind că relațiile personale nu ar trebui să afecteze buna funcționare a instituțiilor guvernamentale.

„Îmi este greu să cred că cineva ar fi putut accepta aceste riscuri expunându-și propria familie. Nu știu pentru ce ar trebui să mă scuz eu?! Că în urmă cu 30 de ani îmi făceam prieteni fără să consult înainte globul de cristal și să aflu ce urmează să facă aceștia în viață?! Că m-am oprit să mănânc jumări fără să iau în calcul trecutul celui care le produce?!

Că am promovat un producător local și produsele acestuia?! Ar trebui probabil construit un lagăr unde să fie trimiși toți cei care la un moment dat au făcut tâmpenii mai mari sau mai mici!”, a mai scris Horia Constantinescu.

Mesajul pentru victimele incendiului

La finalul postării, Horia Constantinescu a abordat și tragedia de la Ferma Dacilor, exprimându-și compasiunea față de victimele acestei cumplite întâmplări. Totuși, această mențiune a fost privită de mulți ca o încercare de a devia atenția de la controversa legată de prietenia sa și de a se distanța de impactul negativ al mesajului de reclamă anterior.

„Cornel Dinicu își va îngropa unul dintre copii! Este cea mai mare condamnare și pedeapsă! Dumnezeu să îl odihnească și să dea putere părinților! Tot Dumnezeu în mărinimia lui să ierte și să-i protejeze pe toți cei care au pierit in incendiu! Eu voi continua să vin la birou la aceleași ore și să-mi fac treaba exact așa cum trebuie! Nu am să îmi reproșez nimic și doar mă cutremură gândul legat de nenorocirea de la Mizil!”, și-a încheiat Constantinescu postarea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: