Redactia.ro
Home » Horoscop » Horoscop special: ce floare ți se potrivește în funcție de luna nașterii și ce spune despre tine?

Horoscop special: ce floare ți se potrivește în funcție de luna nașterii și ce spune despre tine?

Ce floare ți se potrivește în funcție de luna nașterii

Ce-ar fi dacă am asocia, într-un joc inventat ad-hoc, trăsăturile de caracter comune oamenilor născuți în aceeași lună cu semnificațiile florilor specifice lunii respective? Sigur, lumea nu se împarte în 12 categorii de oameni sau în 12 feluri de flori, dar, dacă e adevărat că există o legătură nevăzută, dar perceptibilă între om și natură în funcție de momentul nașterii acestuia, consider că avem un prim argument în favoarea jocului propus.

Se pare că una dintre cele mai versatile flori care ne bucură existența în ianuarie este garoafa. Apreciată pentru varietatea culorilor, dar și pentru rezistența sa, garoafa este asociată persoanelor născute în prima lună a anului, caracterizate prin sinceritate și afecțiune. În februarie apare ghiocelul, aparent gingaș, dar foarte rezistent. Simbol al primăverii timpurii, el ne duce cu gândul la puritate și speranță, iar persoana care își serbează ziua de naștere în februarie este un prieten valoros.

Dacă însă te-ai născut în luna martie, floarea ta este frezia. Versatilă, multicoloră și parfumată, aceasta poate fi asociată temperamentului artistic, schimbător și uneori timid, al celor născuți în luna lui Mărțișor.

Laleaua este des întâlnită în aprilie, fiind sinonimă seninătății, eleganței și fanteziei. Ea exprimă, în funcție de culoare, mesaje diferite: lalelele roșii sunt preferate de romantici, portocaliul semnifică entuziasm, galbenul – veselie și speranță, iar laleaua violet – eleganță și noblețe. Macul colorează câmpul în roșu în luna mai, simbolizează dragostea și fertilitatea, iar persoanele născute în această lună ies în evidență prin seriozitate și stabilitate emoțională.

În caz că intenționezi să oferi un buchet de flori, mai ales dacă e iunie, cu siguranță te vei gândi la trandafiri. Simboluri ale comunicării, frumuseții și eleganței, trandafirii, datorită culorilor și parfumului deosebit, au fost considerați, încă din Antichitate, o comoară. Exact ca persoanele născute în prima lună de vară.

Ce floare ți se potrivește în funcție de luna nașterii

Există oare pe lume ceva mai galben decât o floarea soarelui înflorită în miez de iulie? Cine s-a născut în această perioadă a anului împrumută din natura solară, exuberantă, a acesteia și transmite bună dispoziție, energie și entuziasm oriunde se află. În august descoperim gladiola, floare impunătoare atât prin statură, cât și prin bogăția culorilor sale. Cine își serbează ziua de naștere în august are o personalitate hotărâtă și perseverentă, ducându-și întotdeauna planurile la capăt.

Iar în septembrie apare brândușa de toamnă, floare cu proprietăți medicinale cunoscute, asociată prieteniei, devotamentului și curajului – caracteristici de care nu duc lipsă nici cei născuți la începutul toamnei.

Horoscop special – care este floarea ta

Gălbenelele sunt asociate lunii octombrie, fiind cunoscute pentru proprietățile lor terapeutice, dar și pentru apariția spontană pe câmpii și dealuri. Dacă îți serbezi ziua de naștere în octombrie, ai cel mai probabil o natură pacifistă, devotată și foarte creativă. Noiembrie aduce în prim plan crizantema, floare deopotrivă delicată și rezistentă, încântătoare prin colorit și parfum. Asociată cu viața lungă și înțelepciunea, crizantema este, în Feng-Shui, sinonimă cu buna dispoziție și norocul.

Iar pentru cei născuți în preajma sărbătorilor de iarnă, floarea reprezentativă este Crăciunița, care, în decorul predominant alb al iernii, creează, cu florile sale spectaculoase, roșii, o atmosferă festivă. Așadar, cine a văzut lumina zilei în decembrie se poate aseamăna Crăciuniței în privința personalității exuberante, pline de energie și spirit de aventură.

Deși sunt o sceptică a zodiacului și a rețetelor de orice fel știu că, din când în când, poate fi distractiv să faci asocieri pe baza unor informații pseudo-științifice, doar de dragul poveștii și speculației. Și mă bucur pentru tot ce am aflat în urma acestei investigații, știind că data viitoare când voi alege un buchet de flori o voi face ținând cont de simbolistica florilor și de mesajul pe care acestea îl transmit.

.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: