Redactia.ro
Home » Știri » Hotelul Traian din Băile-Herculane este scos la vânzare pe OLX

Hotelul Traian din Băile-Herculane este scos la vânzare pe OLX

GALERIE FOTO (2) Hotelul Traian din Băile-Herculane este scos la vânzare pe OLX

Hotelul Traian din Băile Herculane, cu cel mai bogat trecut istoric din România, se vinde pe OLX cu 1.300.000 de euro.

Hotelul Traian din Băile-Herculane este scos la vânzare pe OLX

Firma care deține hotelul construit în 1869 de către împăratul Franz Joseph la Băile Herculane, a fost scos la vânzare pe OLX pentru 1,3 milioane de euro. În anunț scrie că hotelul are 74 de camere și este în curs de renovare.

Un avocat din București, cheltuie de câțiva ani bani în renovarea hotelului care are un teren de 7.500 de mp, din care clădirea ocupă aproape 2.000 de mp. Prima dată, hotelul a fost numit Rudolf, după numele unicului fiu al lui Franz Joseph, ulterior primind numele Traian. Hotelul a fost cedat României după primul război mondial și a primit numele Carol. Hotelul a fost deschis până în anul 2005, cand a fost închis din cauza degradării. Actualul proprietar a început renovările încă din 2011, iar cel care va cumpăra hotelul va trebui să continue lucrările de renovare.

„Istoria se vinde pe bucată pe OLX”

Primăria a renunțat la hotel în anul 2016. Consiliul Local al orașului Băile Herculane a hotărât să nu cumpere imobilul, deși acesta figurează pe lista clădirilor de patrimoniu. În 2016, procuorii DIICOT au făcut mai multe percheziții la mai multe persoane în casă. Aceștia au aflat că un grup infracțional organizat avea ca scop scoaterea activelor și bunurilor SC Hercules SA.

În urmă cu câteva zile, Dan Negru a postat un mesaj pe Facebook în care se referea la istoria Hotelului Traian.

Istoria se vinde la bucată pe OLX 😡 Pentru că celebrul hotel Carol din centrul stațiunii Herculane a ajuns pe OLX. Monument istoric construit in 1869 de Împăratul Franz Joseph și prințesa Sissi, proprietatea a fost cedată statului român după primul război mondial . Dar statul român-ăsta de acu’- a decis să nu-și exercite dreptul de preempțiune ca să-l cumpere așa că monumentul istoric e scos pe OLX la 1,3 milioane de euro. Pe 5 septembrie e vânzarea. Istoria vândută cu bucata pe OLX„, a scris Dan Negru.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: