Redactia.ro
Home » Știri » IADUL prin care a trecut o familie din Râmnicu Vâlcea ca să-şi vindece copilul bolnav. UMILINŢE şi suferinţe în Italia

IADUL prin care a trecut o familie din Râmnicu Vâlcea ca să-şi vindece copilul bolnav. UMILINŢE şi suferinţe în Italia

Alegeri prezidenţiale 2019

Ionela și Bogdan Potcovariu sunt doi soţi din Râmnicu Vâlcea, părinţi ai 3 copii, care, în anul 2008, ajunseseră în pragul disperării. Se descurcau foarte greu cu banii, iar băiatul lor, Iulian, născut în 2001, suferea de palatoschizis, o malformație maxilo-facială care e denumită popular „gură de lup”.

„Toți banii se ducea pe spitale”, spune Ionela. „Ajunsesem de luăm de la vecini curcani pe împrumut ca să-i ducem la doctori. Lucram ani de zile ca să plătim datoriile.”

Femeia, ca şi sechestrată în Italia

Fără nicio soluţie în România, mama copiilor a decis să plece la muncă în Italia, în urmă cu 14 ani. Bărbatul urma să rămână acasă, să aibă grijă de cei mici.

Ionela a mers două zile cu microbuzul până în orașul Lecce, în provincia Puglia din sudul Italiei, împreună cu alte șapte-opt românce. Seara, bărbatul a dus-o pe Ionela cu mașina la o familie din apropiere de orașul Santa Maria di Leuca. „Mă gândeam: «Doamne, unde mă duce ăsta?». Nu-mi zisese cât îmi dau, ce-o să fie acolo…”.

Au ajuns la o vilă impresionantă, în care locuiau 12 persoane. Ionela trebuia să aibă grijă de doi bătrâni și de trei copii mici, să facă mâncare și curățenie; pentru toată munca asta, urma să primească 500 de euro pe lună.

Eu dormeam în cameră cu ăi bătrâni și mâncam resturile. Trebuia să stau în picioare, lângă ei, să le iau farfuriile de pe masă. Zicea: «Oala cu paste bune rămase o iei și o duci la câine. Tu mănânci ce rămâne în farfurii». Și mi-aduc aminte: era un scăunel de lemn în spatele bucătăriei și eu acolo mâncam ce rămânea de la ei din farfurie, dar vă dați seama că de foame mâncam, că n-aveam ce face„, a povestit femeia pentru Libertatea.

În luna în care n-a știut nimic de Ionela, Bogdan a dat zeci de telefoane disperat, încercând s-o găsească. În loc de 500 de euro, aceștia i-au dat 380. Italianul i-a spus Ionelei că din banii primiți trebuie să plătească 150 de euro agenției, pentru că i-a găsit de lucru.

Băiatul, operat în 2009 în Italia

Românca şi-a căutat în continuare de lucru tot în Italia, şi-a găsit ca îngrijitoare de bătrâni. În 2009, a mers și Bogdan în Italia ca să lucreze în agricultură.

Băiatul lor, Iulian, a făcut până în prezent nouă operații în Italia. Un medic stomatolog din Neviano l-a tratat pro-bono: copilul avea dantura deformată din cauza malformației cu care s-a născut, iar părinții lui nu și-ar fi permis să plătească 16.000 de euro pentru aparatul dentar și tratamente.

Tratamentul tânărului de 21 ani încă nu s-a încheiat – medicii de la Roma trebuie să-l opereze încă o dată ca să-i închidă complet fistula de pe cerul gurii care-i afectează vorbirea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: