Redactia.ro
Home » Știri » Iarna bagă bețe în roate și avioanelor. Peste 200 de persoane au rămas blocate pe Aeroportul Băneasa din cauza zăpezii

Iarna bagă bețe în roate și avioanelor. Peste 200 de persoane au rămas blocate pe Aeroportul Băneasa din cauza zăpezii

Recent, un incident neplăcut a avut loc în lumea aviatică, întrucât un avion care trebuia să aterizeze la Aeroportul Otopeni din București a ajuns în schimb pe Aeroportul Băneasa. Pasagerii, blocați în aeronavă mai bine de o oră, au trăit momente tensionate și au rămas fără explicații din partea echipajului. Unul dintre pasageri a relatat detaliile situației, oferind o imagine a neclarităților și disconfortului trăit de cei peste 200 de oameni aflați la bord.

O aeronavă a celebrei companii Ryanair, care a decolat de la Treviso, Italia, cu destinația Aeroportul Otopeni, a ajuns pe Aeroportul Băneasa. Acest lucru s-a întâmplat în intervalul de 30 de minute în care la Otopeni se efectua procesul de degivrare/decontaminare pe una dintre pistele de aterizare. Cu toate acestea, pasagerii au rămas blocați în aeronavă fără a primi explicații coerente de la echipaj.

Peste 200 de persoane au rămas blocate în avion

Unul dintre pasageri, care a dorit să ofere detalii, a explicat că au fost informați cu doar 10 minute înainte de aterizare că vor ajunge pe Aeroportul Băneasa, în locul destinației inițiale, Otopeni. Motivul invocat a fost că Otopeni era închis pentru 30 de minute, iar aeronava nu mai avea suficient kerosen pentru a survola aeroportul. Cu toate acestea, pasagerul a observat că, în timp ce se aflau la sol pe Băneasa, au avut loc aterizări la Otopeni, fapt care a ridicat semne de întrebare privind veridicitatea motivului comunicat.

„Acum o oră am aterizat. Am fost anunțați, cu 10 minute înainte de aterizare, că o să aterizăm pe Aeroportul Băneasa. Destinația inițială era Otopeni. S-a spus că Aeroportul Otopeni este închis pentru 30 de minute și că o să aterizăm pe Băneasa pentru că nava nu mai are nici suficient kerosen ca să survoleze aeroportul.

M-am uitat acum pe aterizări, am văzut că sunt aterizări pe Otopeni. Deci nu știu cât a fost închis sau care a fost de fapt problema.(…) Sunt 200 – 250 de pasageri blocați.

Unii dintre ei au de plecat în țară, de aici ,cu tot felul de autobuze și sună disperați. E și vremea urâtă, nu știu ce să facă. Nu ne dau jos din avion pentru că este un zvon, spus de un oficial al aeroportului, cum că Aeroportul Băneasa nu are personal de serviciu, nu are vameș și nu are bagajist, să dea jos câteva bagaje din avion. Așa ceva mi se pare ireal. De ce nu aduc o echipă din Otopeni să deservească acest aeroport?

Ni s-a comunicat că s-ar putea să plecăm către Otopeni. Dar nu se știe când și cum. Stăm aici în avion, ca niște animale, ca niște prizonieri.

Sunt mulți bătrâni, copii. (…) Se plimbă lumea prin avion, stau cu gecile pe ei. Sunt trei persoane cu dizabilități în avion, care sunt în cărucioare”, a precizat pasagerul, potrivit antena 3.

Răspunsul companiei nu a întârziat să apară

„În seara zilei de 8 ianuarie a.c., o aeronavă aparținând companiei Ryanair și care efectua un zbor pe ruta Treviso – București Henri Coandă, cu ora programată pentru aterizare 18.30, a solicitat aterizarea pe aeroportul de rezervă, București Băneasa – Aurel Vlaicu.

După aterizarea efectuată la ora 19.04, compania aeriana Ryanair a luat decizia de a nu debarca pasagerii și a solicitat alimentarea și degivrarea aeronavei în vederea decolării către Otopeni. Facem precizarea că Aeroportul Băneasa era pregătit (atât din punct de vedere al infrastructurii cât și al serviciilor la sol) pentru procesarea pasagerilor.

Menționăm că, în vederea îndepărtării depunerilor de zăpadă și tratării antiîngheț a pistei 08R-26L (Otopeni), a fost anunțată închiderea operării pe această pistă pentru intervalul 18.30-19.10. Aeronava Ryanair a decolat către Otopeni la ora 20.52”, se arată în comunicatul Companiei Naționale Aeroporturi București.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: