Redactia.ro
Home » Știri » Iarna face prăpăd în România. Directorul ANM anunță zonele afectate puternic de ninsori

Iarna face prăpăd în România. Directorul ANM anunță zonele afectate puternic de ninsori

Iarna face prăpăd în România. Directorul ANM anunță zonele afectate puternic de ninsori

Schimbările bruște de temperatură și fenomenele meteorologice extreme vor marca perioada următoare în România. Iată detaliile!

Iarna face prăpăd în România

Iarna își face simțită prezența în toată România, iar meteorologii avertizează că schimbările sunt semnificative. Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), aduce vești importante cu privire la vremea din perioada următoare, subliniind că trebuie să ne pregătim pentru ninsori și temperaturi foarte scăzute. Un ciclon s-a abătut asupra României după ce a creat haos în vestul Europei, aducând cu el un val de frig și precipitații abundente. Iată detaliile!

Directorul ANM anunță zonele afectate puternic de ninsori

Elena Mateescu explică că vremea din ultimele zile a fost neobișnuit de blândă pentru această perioadă, cu temperaturi ce au atins chiar și 15 grade Celsius în anumite zone. Cu toate acestea, schimbările bruste sunt inevitabile. Astfel, meteorologii anunță că de mâine, temperaturile vor scădea semnificativ, în special în nordul țării, unde maximele nu vor mai depăși 4-5 grade Celsius. Această schimbare se va resimți în nord-vest, centrul și nord-estul țării. În sud și sud-est, valorile termice mai ridicate de 15 grade vor fi încă prezente.

De duminică, vremea se va înrăutăți și mai mult, afectând inclusiv zona de sud și sud-est. Maximele vor oscila între 4 și 5 grade la nivel național, marcând o scădere de peste 10-11 grade în unele zone. Minimele vor fi, de asemenea, semnificativ mai scăzute, cu valori sub -10 grade în depresiuni și chiar sub -15 grade pe litoral.

În București, temperaturile vor cunoaște o scădere notabilă, coborând spre -8…-6 grade Celsius, iar în zonele preorășenești se anticipează valori și mai scăzute. Cu privire la precipitații, există probabilitatea ca ploile să se transforme în lapoviță și ninsoare, iar vântul se va intensifica în special în zonele montane înalte, ajungând la rafale de 70-80 km/h. În zonele cu relief mai scăzut, vântul va sufla cu viteze de 45-50 km/h, accentuând senzația de rece.

„Ne așteptăm la o schimbare radicală, cel puțin din perspectiva regimului de temperaturi, dar și a tipului și formei precipitațiilor. Dacă astăzi va fi o zi mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă din calendar, ieri înregistrând 11 grade la Oravița, 6 grade în Capitală, astăzi vom avea valori chiar mai ridicate, între 4 până la 15 grade, inclusiv în Capitală maxime de 11 grade. Vremea se schimbă chiar de mâine.

De mâine, vremea se răcește, în special în jumătatea de nord a țării, acolo unde temperaturile maxime nu vor mai depăși 4…5 grade Celsius, în special în nord-vest, în centru, în partea de nord-est a țării, în timp ce în sud și în sud est vor mai fi posibile valori de 15 grade. Chiar și în capitală ne așteptăm la o valoare de 13…14° grade. De duminică însă, răcirea va fi semnificativă, inclusiv în zona de sud și sud-est a țării, deoarece maximele la scara întregii țări vor fi între 4 și 5 grade. Iată o scădere, la nivelul maximelor, cu mai mult de 10…11 grade, în timp ce și minimele vor coborî semnificativ, mai ales în depresiuni, sub -10 grade -15, chiar și pe litoral minime negative. În capitală se anunță o scădere semnificativă cu valori spre -8…-6 grade Celsius, posibil mai coborâte în zona preorășenească. În același timp, vorbim și de posibilitatea ca ploile să se transforme în lapoviță și ninsoare, să vorbim și de intensificări ale vântului, cu viteză la rafală de 70-80 km/h în zona montană înaltă viscolind ninsoarea și chiar și în zonele mai joase de relief vorbim de vânt la cotă mai reduse, de 45-50 de km/h, care asociate și cu temperaturile scăzute amplifică senzația de rece”, a explicat directorul ANM, Elena Mateescu la Antena 3 CNN. 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: