Redactia.ro
Home » Știri » Iarnă în toiul primăverii! Vremea o ia razna, revin ninsorile și gerul

Iarnă în toiul primăverii! Vremea o ia razna, revin ninsorile și gerul

GALERIE FOTO (2) Iarnă în toiul primăverii! Vremea o ia razna, revin ninsorile și gerul

Vremea a fost foarte schimbătoare în ultima perioadă și cu greu ne dăm seama dacă primăvara și-a intrat complet în drepturi sau încă ne joacă feste iarna. Se pare că nu ne-am bucurat prea tare de câteva zile de temperaturi ridicate, că acestea sunt înlocuite deja de ninsori și frig. Specialiștii ANM au transmis un avertisment important de vreme rea.

Avertizare meteo ANM de lapoviță, ninsori şi ploi

Vremea continuă să fie foarte schimbătoare, deși ne aflăm în toiul primăverii. Chiar dacă ar fi trebuit să ne bucurăm de temperaturi ridicate, soare și atmosferă plăcută, se pare că iarna nu vrea să plece. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo valabilă de astăzi, de la ora 16:00 până joi, la ora 20:00, de intensificări ale vântului și precipitații moderate cantitativ.

Sunt așteptate ploi puternice din punct de vedere cantitativ, mai ales în dealurile vestic. În zonele mai joase din Maramureș, Transilvania și nord-vestul Moldovei se vor semnala și lapovițe și ninsori și chiar există posibilitatea să se mai așeze un strat de zăpadă, pentru că temperaturile vor scădea, mai ales pe timpul nopții.

”În intervalul menționat, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar în noaptea de miercuri spre joi (15/16 martie) și în prima parte a zilei de joi în dealurile vestice, dar și în zonele mai joase din Maramureș, Transilvania și nord-vestul Moldovei se vor semnala și lapovițe și ninsori. La munte, din seara zilei de miercuri vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp.”, anunță ANM.

Cel mai mult va ninge la munte, în zonele înalte din Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali. Se va așeza un strat considerabil de zăpadă, în timp ce vântul va sufla puternic în regiunile vestice. Va atinge viteze în general de 45…55 km/h.

Cod galben de vânt

Cel mai tare se vor lupta cu vântul cei din Satu Mare, Bihor, Arad, Caraș-Severin și Timiș. În acest sens a fost emis un cod galben, valabil de miercuri de la ora 18.00, până joi la ora 18.00. Aflăm de la specialiștii ANM că vor avea loc intensificări ale vântului cu viteze de peste 55…60 km/h în Crișana și Banat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: