Redactia.ro
Home » Știri » Iarna se întoarce în toată țara! Alertă ANM: „Ne aflăm cumva la pragul unui uragan”

Iarna se întoarce în toată țara! Alertă ANM: „Ne aflăm cumva la pragul unui uragan”

Temperaturi ca în Siberia! Cea mai geroasă zi din an indică minus 25 de grade

Iarna se întoarce în toată țara! ANM susține că ne aflăm cumva la pragul unui uragan. Iată detaliile!

Vremea se va schimba radical

Iarna se întoarce în România! Meteorologii susțin că finalul lunii martie ne va surprinde cu o vreme total schimbătoare influențată de un aer polar din nordul Europei:

 „Din această noapte, pe măsură ce toată masa asta rece din nord-vestul continentului coboară și acoperă toată țara, precipitațiile se vor transforma. Vom avea pe partea de vest, centru și nord, de lapoviță și ninsoare, iar pentru zona de munte predomină ninsorile”, susține meteorologul ANM Diana Giurgiu, relatează stirileprotv.ro.

Zăpadă în zonele de munte

În România s-au instalat deja avertizări de vreme rea. ANM a anunțat cod roșu și portocaliu de ninsori abundente cu vânt puternic pe creste cu peste 140 de kilometri pe oră. Totodată vom avea parte și de fenomene meteo extreme, cum ar fi vijelii puternice.

„Peste 140 de kilometri pe oră. Cred că ne aflăm cumva la pragul unui uragan de categoria I. E un vânt numit în meteorologie un „vânt dinamic”, liniar. În cazul uraganului vorbim de un alt tip de vânt, de modul în care acționează asupra bunurilor materiale în primul rând. E diferit”, susține meteorologul ANM Diana Giurgiu, potrivit sursei citate.

Vremea rea va cuprinde întreg teritoriul României din această noapte, deși în multe zone s-au înregistrat temperaturi de primăvară-vară.

La finalul lui martie temperaturile scad pe timpul zilei și cu 10 grade, iar noaptea vom avea -3 grade la periferie și 0 grade prin centrul orașului.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: