Redactia.ro
Home » Știri » Iat-o pe fiica președintelui Afganistanului, cel fugit din țara sa cu elicopterul după lovitura talibanilor. Duce o viață de lux, departe de violențele din țara sa

Iat-o pe fiica președintelui Afganistanului, cel fugit din țara sa cu elicopterul după lovitura talibanilor. Duce o viață de lux, departe de violențele din țara sa

Departe de haosul care a lovit țara sa, după ce tatăl ei, preşedintele Afganistanului, a fugit din ţară cu elicopterul după lovitura talibanilor, Mariam Ghani se poate mândri cu o viață de lux, chiar în inima Statelor Unite ale Americii, la New York.

Dacă tatăl ei, Ashraf Ghani, se află acum în Dubai, unde a primit azil politic, fiica președintelui afgan își duce viața departe de violențele de la Kabul.
Mariam Ghani, în vârstă de 42 de ani, duce o viaţă de lux la New York, departe de criza din ţara sa și de durerea supremă a femeilor din Afganistan, care trebuie să suporte restricții dure sub conducerea talibanilor.

Fiica președintelui Afganistanului, viață de lux în inima Statelor Unite ale Americii

Fiica președintelui din Afganistan trăiește acum în cartierul de lux Clinton Hill din New York. Tânăra, de profesie artist vizual şi regizor de film, a fost născută şi crescută în Statele Unite ale Americii, unde a învățat ce înseamnă libertatea, așa cum poate puține femei afgane o știu.

Mariam s-a născut în cartierul Brooklyn al New York-ului şi a copilărit în suburbia Maryland tot de aici. A urmat studii în domeniul artei, dar și al educației, un obicei pe care femeile din Afganistan nu îl pot avea.

Cu toate că viața ei nu mai legătură cu ce se întâmplă în țara pe care a condus-o tatăl ei înainte de preluarea controlului de către talibani, Mariam Ghani susține vocal cauza poporului din care se trage.

Fiica președintelui face apel mereu către americani să susţină primirea refugiaților afgani în Statele Unite ale Americii. Printr-o postare pe Twitter, Mariam s-a declarat furioasă și în același timp înspăimântată pentru cunoscuții săi – de la familie, la pritenei și colegi, care încă se află în Afganistan, după lovitura dată de talibani.

Talibanii au preluat controlul Afganistanului

Talibanii au preluat duminică controlul în capitala Kabul și, practic, asupra întregului Afganistan. Ultimul bastion necucerit este aeroportul situat la nord de Kabul, unde forțe americane și ale aliaților organizează evacuarea propriilor cetățeni, dar și a miilor de afgani care nu vor să trăiască sub regimul taliban.

Talibanii nu au anunțat încă modul în care vor conduce Afganistanul. Cu toate acestea, un lider important al insurgenților a dat câteva detalii în acest sens. Wahidullah Hashemi a declarat că, cel mai probabil, țara va fi condusă de un consiliu sub autoritatea conducătorului taliban, Mullah Hibatullah Akhundzada, potrivit unui site de știri afgan.

Mullah Hibatullah Akhundzada este un lider recunoscut al talibanilor din mai 2016, de când s-a ocupat de probleme politice, militare și religioase.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: