Redactia.ro
Home » Știri » Iată cum se va schimba viața în Italia după criza cauzată de pandemie

Iată cum se va schimba viața în Italia după criza cauzată de pandemie

Scenariul apocaliptic cu care se confruntă Italia în momentul de față nu se va putea încheia fără schimbări majore pe care le vor resimți toți. Italienii urmează să se confrunte în curând cu repercusiunile unei epidemii care a cauzat până în prezent moartea a 23.660 de persoane, deși, potrivit unor studii, acest număr este mult mai mare decât cel prezentat de statistici. 

Italia se pregătește să revină treptat la activitățile zilnice, începând cu data de 4 mai. Evident, în spațiile publice toți vor avea reguli stricte de respectat, începând de la păstrarea distanței și de la purtarea măștii de protecție. Cu toate acestea, mulți se întreabă cum se va schimba în mod concret viața pe toate planurile în urma acestei crize. Potrivit scanariului propus de ansa.it, acestea sunt principalele domenii unde vor interveni schimbări de proporții:

  • Mijloacele de transport în comun: cel mai probabil acestea vor fi evitate de cât mai multe persoane. Este posibil să se introducă noi reguli, cum ar fi delimitarea spațiilor în interiorul acestora și în stațiile de așteptare, precum și limitarea numărului de pasageri. Acestea urmează să fie dezinfectate și curățate de mai multe ori pe zi. 
  • Comerț: afacerile online vor avea o dezvoltare fără precedent.
  • Săli de fitness și sport: sălile de mari dimensiuni se vor organiza astfel încât să se poată păstra distanța între aparatele care vor fi dezinfectate după fiecare utilizare. Accesul s-ar putea face doar pe bază de rezervare. Este posibil ca numeroase cursuri să aibă loc online, cu traineri care supraveghează maniera în care exercițiile sunt executate la domiciliu. Cu siguranță va crește vânzarea de accesorii pentru practicarea sportului la domiciliu.
  • Cinema, teatre, concerte: cel mai probabil intrarea se va face pe bază de rezervare, iar numărul de persoane care au acces înauntru va fi limitat.
  • Deșeuri: chiar dacă nivelul de poluare a scăzut, mănușile și măștile nu se numără printre deșeurile simplu de reciclat.
  • Restaurante și baruri: numărul de clienți care vor avea acces înăuntru va fi limitat, iar între mese va trebui să existe o distanță de cel puțin 2 metri. Se va pune accentul din ce în ce mai mult pe livrarea la domiciliu.
  • Școli: unitățile de învățămând se vor reorganiza, iar multe lecții și cursuri vor fi predate online. Este posibil ca o parte dintre elevi și studenți să fie prezenți în sălile de curs, în timp ce alții le vor urmări online. 
  • Transporturi aeriene: la avion se va ajunge doar printr-un tunel de acces și se vor elimina autobuzele. Aeronavele vor fi dezinfectate după fiecare zbor, iar între pasageri se va păstra distanța. 
  • Muncă: munca la domiciliu va fi din ce în ce mai răspândită. Angajatorii se vor orienta în special către activitățile care pot fi desfășurate remote. 
  • Controale: este posibil să fie introduse aplicații care să depisteze întâlnirile cu cei confirmați pozitiv sau grupurile mari de persoane, precum și orice tip de comportament prin care se încalcă noile reguli. 
  • Casă: încălțămintea va fi lăsată la intrare, iar igiena va deveni obligatorie. 
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini