Cu siguranță toate gospodinele își doresc ca ciorbele pe care le gătesc pentru sezonul rece să aibă un gust perfect aromat precum cele de vară. Pentru un preparat gustos vă prezentăm secretul unei ciorbe gustoase de iarnă pe care dacă îl aplicați veți avea parte numai de laude din partea familiei! Iată rețeta la care nu vei renunța niciodată după ce vei vedea rezultatul!
Ingrediente – zarzavat pentru ciorba de iarnă
- 0,5 kg de păstârnac și rădăcină de pătrunjel;
- aproximativ 5 kg de roșii;
- 0,5 kg de rădăcină de țelină;
- 3 legături de pătrunjel;
- 1 kg de morcov;
- 3 legături de leuștean;â
- 8 sau 9 linguri de sare, în dependență de gustul fiecăruia;
- 2 kg de ardei dulci;
- 2 legături de frunze de țelină.
Mod de preparare – zarzavat pentru ciorba de iarnă
Se vor spăla și curăța legumele și verdețurilor, după care vom toca ardeii dulci iar roșiile se vor tăia în cubulețe. Ulterior, ne vom ocupa de morcovi. Se curăța, iar apoi se dau prin răzătoare. Toate rădăcinoasele se dau prin răzătoare, iar verdeața se mărunțește după plac cu ajutorul unui cuțit.
Mai apoi, se pun toate verdețurile și legumele într-un vas încăpător, iar deasupra lor punem sare și mixăm foarte bine. Acest amestec de legume se va lăsa timp de o oră pentru a-și lăsa zeama.
Trebuie să avem în dotare, aproximativ 11 -12 borcane, în dependență de volum, în care se toarnă conținutul din vas cu tot cu sucul pe care l-au lăsat, apoi se închid capacele.
Borcanele se pun într-un vas, cu hârtie sau un prosop pe fund, cu capul în jos, ca mai apoi să se toarne apa și se pun la foc pentru aproximativ o oră, apoi se lasă să se răcească.
Prin intermediul acestei rețete veți obține un zarzavat delicios cu care veți impresiona întreaga familie în zilele reci ale iernii!