Redactia.ro
Home » Știri » Imaginea realistă cu Papa Francisc generată de A.I. Ce spun experții despre inteligența artificială

Imaginea realistă cu Papa Francisc generată de A.I. Ce spun experții despre inteligența artificială

Imaginea realistă cu Papa Francisc generată de A.I. Ce spun experții despre inteligența artificială

O imagine incredibil de realistă cu Papa Francisc a fost generată de A.I., mulți crezând că este reală, de fapt. Ce spun experții despre inteligența artificială.

Imaginea realistă cu Papa Francisc generată de A.I. Ce spun experții despre inteligența artificială

O imagine incredibil de realistă cu Papa Francisc, îmbrăcat într-o geacă albă, supradimensionată, modernă, și cu un lanț la gât, a păcălit milioane de oameni. Foarte mulți s-au întrebat dacă e reală sau chiar au crezut că este reală, însă ea fost generată, de fapt, de programul AI Midjourney, bazat pe inteligență artificială.

„Este incredibil cât de realist poate să arate”, a relatat UNILAD.

Imaginea cu liderul Bisericii Catolice a fost distribuită inițial pe Reddit, pe o pagină dedicată artei generate cu ajutorul A.I, și a deveni virală. Tocmai de aceea, specialiștii sunt îngrijorați, pentru că oamenii cad în capcana dezinformării digitale din cauza A.I. (inteligenței artificiale), care se dezvoltă foarte rapid și ia amploare în lume. Mai exact, există riscul să nu mai putem distinge imaginile reale de cele false, generate de diverse astfel de programe.

„E greu de stabilit dacă unele dintre imagini sunt reale sau nu. Asta ne oferă o idee mai bună despre modul în care oamenii rău intenționați pot răspândi dezinformarea, folosind instrumentele A.I. drept unelte în procesul de diseminare a informațiilor false”, spune Henry Ajder, specialist în inteligență artificială și prezentator al emisiunii radio The Future Will be Synthesised.

Programele precum OpenAI și Midjourney vor introduce restricții de siguranță, informative, cu privire la conținuturile contrafăcute ale imaginilor. Totuși, experții sugerează să fiți atenți și precauți atunci când întâmpinați imagini distribuite pe Internet.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: