Redactia.ro
Home » Știri » Imagini controversate cu deputatul PSD Rodica Nassar! A mers în Parlament purtând la gât un medalion antiCovid

Imagini controversate cu deputatul PSD Rodica Nassar! A mers în Parlament purtând la gât un medalion antiCovid

Imagini controversate cu deputatul PSD Rodica Nassar! A mers în Parlament purtând la gât un medalion antiCovid

Rodica Nassar, deputat PSD de 11 ani și fost secretar de stat în Ministerul Sănătății, a mers, miercuri, în Parlament purtând unul dintre controversatele medalioane antiCovid.

Imagini controversate cu deputatul PSD Rodica Nassar! A mers în Parlament purtând la gât un medalion antiCovid

Imaginea a fost postată pe Facebook de jurnalistul Vitalie Cojocari, care precizează că potrivit imaginii nu pare a fi un medalion de la producătorul din Coreea de Sud, cel de la care Serviciul de Transport Voluntari a cumpărat medalioane care să-i ferească de Covid, pe șoferi. Acest medalion este, de fapt, un odorizant care nu are niciun aviz de dispozitiv medical.

Conducerea Serviciului Transport din Voluntari a dat aproximativ 30.000 de euro pentru aceste medalioane, după cum scria recent Buletin de București.

Șoferii Primăriei Voluntari, nevaccinați, dar cu medalioane anti-Covid cumpărate de primărie

România este studiu de caz pentru proastă gestionare a pandemiei, așa că nu ar trebui să ne mire unele decizii luate de autorități. Serviciul de Transport Voluntari, de pildă, anunță că a cumpărat aproape o mie de medalioane care să-i ferească de Covid, pe șoferi.

Medalionul este de fapt un odorizant care nu are niciun aviz de dispozitiv medical. Au fost 30.000 de euro plătiți în zadar, spun specialiștii în chimie. Singurul efect al controversatului medalion: unii șoferi îl poartă cu mândrie la gât și nu au de gând să se vaccineze, scrie Buletin de București.

În autobuzele Serviciului Transport Voluntari doar călătorii poartă masca de protecţie. Şoferii stau singuri în cabine, fără măşti, şi au la gât nişte pliculeţe albastre. Conducerea Serviciului Transport din Voluntari le-a cumpărat şi le-a împărţit şoferilor ca să-i păzească de infectarea cu coronavirus.

Măsură pe care şoferii au înţeles-o fiecare în felul lor. Cei cu care am discutat erau… nevaccinaţi, dar se considerau protejaţi de pliculeţul controversat. Ideea de a cumpăra aceste medalioane aparţine chiar directorului STV, Sorin Diacu. Acesta a decis să cumpere 930 de medalioane pentru care a dat aproape 27.000 de euro din bugetul instituţiei publice pe care o conduce.

Într-un răspuns pentru Știrile PROTV, susţine fără dovezi că produsul e eficient, comod, pentru protecţia împotriva Covid-19. „Produsul s-a dovedit a fi foarte eficient şi comod pentru protecţia individuală împotriva agenţilor patogeni, inclusiv Covid-19. Aceste produse au fost achiziţionate în special pentru conducătorii auto care deservesc autobuzele Serviciului de Transport Voluntari pentru a asigura o protecţie suplimentară”.

Importatorul produsului din Coreea de Sud susţine însă că niciodată nu le-ar fi recomandat clienţilor să nu se vaccineze sau să nu poarte masca. Spune totuşi că produsul este înregistrat în Uniunea Europeană, dar nu ca medicament, ci ca produs de igienă şi deodorizare, care ar produce oxigen activ şi dioxid de clor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: