Redactia.ro
Home » Știri » Imagini live de la slujba Sfintei Parascheva. Ce s-a întâmplat la Iași

Imagini live de la slujba Sfintei Parascheva. Ce s-a întâmplat la Iași

GALERIE FOTO (3) imagini live de la slujba Sfintei Parascheva.

Creștin ortodocșii o sărbătoresc miercuri, 14 octombrie pe Sfânta Parascheva în condițiile impuse de autorități din cauza pandemiei de coronavirus. Este pentru prima dată când credincioșii nu pot ajunge la pelerinajul Sfintei Parascheva. Cum s-a desfășurat slujba?

Imagini live de la slujba Sfintei Parascheva. Ce s-a întâmplat la Iași

Credincioșii o sărbătoresc miercuri, 14 octombrie pe Sfânta Parascheva, în condițiile impuse de starea de alertă. Din cauza pandemiei de coronavirus, în acest an, pelerinajul Sfintei Parascheva a fost suspendat, astfel, doar persoanele care locuiesc în Iași pot participa la slujbă.  Un sobor de preoți slujitori ai Catedralei Mitropolitane, condus de Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, au oficiat rugăciuni și au participat la primele ore ale dimineții la procesiuni de scoatere a raclei cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Slujba a avut loc în prezența a aproximativ 100 de persoane din Iași, care au stat în curtea mitropolitană păstrând distanța, așa cum cer restricțiile. Astfel, după terminarea slujbei făcută în jurul catedralei, racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost depusă în baldachinul special amenajat în curtea mitropolitană spre închiriere.

Mai mulți ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române au transmis un mesaj cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei, Patriarhul Daniel făcând un apel la cooperarea cetățenilor pentru a evita constrângerile excesive.

Mesajul Episcopului Hușilor

Episcopul Ignatie a transmis, miercuri, un mesaj cu ocazia Sfintei Parascheva. Acesta a declarat că anul acesta, Sfânta poartă povara necredintei, a urii ateiste a progresiștilor și povara suferinței credincioșilor. „Sfanta Parascheva poarta povara suferintei credinciosilor, aidoma lui Iov, carora le-a fost furata, prin argumente si sofisme elaborate, exact bucuria imbratisarii si intalnirii fata catre fata cu cea pe care o simt, in puterea cuvantului, ca fiind ‘mult folositoarea”, a spus acesta.

Acesta a fost criticat în mediul online după ce a ironizat faptul că autoritățile au hotărât intericerea pelerinajului de la Iași. Acesta a menționat că „virusul este pitit dupa coltul tuturor bisericilor”. Episcopul Hușilor a fost infectat cu coronavirus în luna septembrie și s-a vindecat două săptămâni mai târziu. Acesta nu a negat existența virusului, ci incapacitatea autorităților de a gestiona situația.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: