Redactia.ro
Home » Știri » Imagini surprise în momentul în care o racheta lovește un drum circulat în zona de conflict dintre Armenia Și Adzerbaijan

Imagini surprise în momentul în care o racheta lovește un drum circulat în zona de conflict dintre Armenia Și Adzerbaijan

Conflictul dintre Armenia și Azerbaijan, susținut în mare măsură de autoritățile din Turcia, continua să ia amploare, iar videourile surprinse de camera de supraveghere și postate pe rețelele de socializare nu fac altceva decât să demonstreze că războiul este abia la inceput.

În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere în zona de conflict se vede cum o rachetă lovește un pod aflat în apropierea localității Asagi Sus, Nagorno Karabah, regiune care a fost și în trecut subiect de dispută. Racheta a explodat la doar câțiva metri de o mașină ce intenționa să traverseze podul respectiv, potrivit Digi24 care citează presa din străinătate.

Conflictul a reizbucnit dupa 40 de ani

Videoul postat pe Twitter zilele trecute subliniază reizbucnirea conflictului dintre Armenia și Azerbaijan, din cauza Republicii Nagorno Karabah, un stat independent, însă nerecunoscut de niciuna dintre partile implicate in conflict. Nagorno Karabah a făcut parte din fosta URSS (Uniunea Republicii Socialiste Sovietice).

Potrivit publicațiilor din Egipt, se pare că racheta lansata de trupele din Azerbaijani asupra podului ce face legătură intre Armenia și Nagorno Karabah, ar fi fabricate în Israel.

În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere în zona de conflict se vede cum o rachetă lovește un pod aflat în apropierea localității Asagi Sus, Nagorno Karabah, regiune care a fost și în trecut subiect de disputa. Racheta a explodat la doar câțiva metri de o mașină ce intenționa să traverseze podul respectiv.

Mai mult decât atât, conform surselor, se pare că ar fi vorba despre o rachetă de precizie, cunoscută sub denumirea de LORA (Long Range Attack), ce are o rază de acțiune de aproximativ 400 de kilometric și care este capabilă să transporte o încărcătură de 570 de kilograme de exploziv. Însă, se pare că racheta LORA nu este perfectă, aceasta având o eroare circulară probabilă de aproximativ 10 metri.

Cei de la Jerusalem Post ar fi înaintat informația potrivit căreia, Azerbaidjanul ar fi singura țară căreia Israelul i-ar fi furnizat rachete de acest tip, in urma unui acord încheiat între cele două țări în urmă cu doi ani.