Redactia.ro
Home » Știri » Imaginile care au emoționat întreaga planetă. Gestul unui soldat american aflat în Afganistan a uimit

Imaginile care au emoționat întreaga planetă. Gestul unui soldat american aflat în Afganistan a uimit

GALERIE FOTO (2)

Joi, în afara aeroportului internațional Hamid Karzai din Kabul, o mulțime frenetică de afgani s-a adunat pe partea controlată de talibani a unui zid de beton acoperit cu sârmă ghimpată. Motivul? Pentru a implora un grup de militari  să le dea acces la libertate. Imaginile au făcut înconjurul lumii, dar două s-au remarcat și au lăsat o planetă cu ochii în lacrimi.

Militarii au luat în grijă bebelușii aruncați de femeile afgane peste sârma ghimpată

O scenă sfâșietoare a unui bebeluș înmânat trupelor americane peste un gard de sârmă ghimpată a devenit viral. Totul s-a întâmplat la aeroportul din Kabul în mijlocul haosului preluării talibanilor din Afganistan. Scena a creat controverse, dar a fost explicată vineri de către Departamentul Apărării. Aceștia au spus că bebelușul avea nevoie de îngrijiri medicale, dar de atunci are a fost reunit în siguranță cu tatăl său.

Familia a cerut trupelor americane să acorde îngrijiri medicale copilului lor. Bebelușul s-a reunit mai târziu cu tatăl în urma tratamentului la un spital norvegian, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

Bebelușul văzut în videoclip a fost dus la o unitate de tratament medical la fața locului și îngrijit de profesioniștii din domeniul medical. Pot confirma că bebelușul s-a reunit cu tatăl lor și este în siguranță la aeroport. Acesta este un adevărat exemplu de profesionalism al marinesilor la fața locului, care iau decizii rapide într-o situație dinamică în sprijinul operațiunilor de evacuare.„, a scris într-un e-mail maiorul James Stenger, un purtător de cuvânt al militarilor americani.

Un militar a fost fotografiat în timp ce avea grijă de un bebeluș

O altă imagine care face înconjurul planetei este cea cu un militar care ține la piept un micuț de doar câteva luni. Bărbatul sta pe un scaun și pare că încearcă să îl liniștească pe cel mic. Imaginea emoționantă a strâns milioane de aprecieri în mediul online și a stârnit lacrimi printre internauți. Situația din Afgansitan este din ce înc e mai critică și tot globul pământesc privește cu îndurerare către Orient.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: