Redactia.ro
Home » Știri » Imaginile cumplite de la atacul asupra spitalului din Gaza. Peste 500 de morți în urma bombardamentului FOTO/VIDEO

Imaginile cumplite de la atacul asupra spitalului din Gaza. Peste 500 de morți în urma bombardamentului FOTO/VIDEO

GALERIE FOTO (3)

Iată imaginile cumplite de la atacul asupra spitalului din Gaza! Peste 500 de morți în urma bombardamentului

Peste 500 de morți în urma bombardamentului asupra spitalului din Gaza

Un atac devastator a avut loc în Gaza, unde cel puțin 500 de oameni au pierit în urma bombardamentului unui spital. Scenele șocante și impactul tragic al acestui eveniment au stârnit reacții puternice la nivel internațional și au adâncit și mai mult tensiunile din Orientul Mijlociu.

Bilanțul atacului a ajuns la 500 de morţi

Bilanțul acestui atac cumplit a ajuns la 500 de morți, conform Ministerului Sănătății din Gaza. Într-un clip video filmat înainte de impact, se poate vedea cum focul cuprinde holurile spitalului al-Ahli, un loc care ar fi trebuit să fie un refugiu sigur pentru oamenii din zonă. Cu sute de persoane care s-au adăpostit în aceste spitale din orașul Gaza, sperând să scape de bombardamente, impactul atacului este cu atât mai devastator.

Israelul și gruparea islamistă palestiniană Hamas se acuză reciproc pentru atac

În contextul acestor evenimente tragice, părțile implicate în conflict, Israelul și gruparea islamistă palestiniană Hamas, se acuză reciproc pentru atac. Aceasta a adus lumea arabă la un punct de fierbere, cu mii de oameni care au ieșit în stradă, exprimându-și furia și frustrarea în miez de noapte.

Declarație de presă

Un apel urgent de mobilizare și ieșire în străzile și piețele din întreaga lume în respingerea masacrului spitalului Al-Ahli și a genocidului la care este expus poporul nostru în Fâșia Gaza.

În fața masacrului brutal desfășurat de armata fascistă de ocupație în Spitalul Arab Al-Ahly (Al-Ma’amdani), care s-a soldat cu viețile a peste 500 de martiri și a sute de răniți, noi, cei din mișcarea Hamas, facem apel la palestinianul nostru. oamenii din Cisiordania și interiorul palestinian ocupat în 1948, și în lagăre și diaspora, și națiunea noastră arabă și islamică, liberă Lumea cere o mobilizare generală și să iasă în piețele și piețele din toate regiunile și țările, începând din această seară, permanent și continuu, până când această agresiune și seria de masacre brutale și genocid comise de ocupația sionistă și armata sa fascistă împotriva poporului nostru palestinian răbdător staționat în Fâșia Gaza se opresc.

Mișcarea de rezistență islamică – Hamas

Gruparea șiită libaneză, susținută de Iran, a condamnat atacul asupra spitalului din Gaza:

„Acest atac arată adevărata față criminală a acestei entități și a sponsorului ei – Statele Unite, care poarte responsabilitatea directă și completă pentru acest masacru”, se arată într-un comunicat publicat marți de Hezbollah, relatează Antena3 CNN. 

Conform serviciilor secrete din Israel, racheta trasă asupra spitalului al-Ahli din Gaza ar fi fost lansată din partea Jihadului Islamic Palestinian.

 

Reacțiile internaționale

Reacțiile internaționale nu au întârziat să apară. Președintele SUA, Joe Biden, și-a modificat programul și a anulat vizita sa în Iordania, în contextul escaladării conflictului. În plus, regele Abdullah al Iordaniei a anulat summitul planificat pentru miercuri, unde urmau să participe președinții Statelor Unite, Egiptului și Autorității Naționale Palestiniene pentru a discuta despre modalitățile de încetare a războiului și relansarea procesului de pace.

În ceea ce privește reacțiile altor țări, Rusia și Emiratele Arabe Unite au convocat o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU, în timp ce organizația Hezbollah din Liban a anunțat o „zi de furie fără precedent” împotriva Israelului. Hezbollah a condamnat atacul asupra spitalului din Gaza și a acuzat Israelul și Statele Unite de responsabilitatea directă pentru acest masacru.

Într-o declarație oficială, purtătorul de cuvânt al premierului Benjamin Netanyahu a negat că forțele israeliene vizează spitalele, susținând că obiectivele lor sunt bastioanele Hamas, depozitele de arme și obiectivele teroriste.

Această tragedie a provocat o undă de șoc la nivel global și a determinat mai multe țări arabe și musulmane, precum Iran, Irak și Liban, să declare ziua de mâine zi de doliu. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe al Arabiei Saudite a numit atacul asupra spitalului din Gaza o „crimă revoltătoare” comisă de Israel,  potrivit Sky News.

Sursa foto: globalnews.ca

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: