Redactia.ro
Home » Știri » Imaginile șocante au ajuns direct în atenția ANPC: „Mega Image se ambiționează să nu treacă clasa”

Imaginile șocante au ajuns direct în atenția ANPC: „Mega Image se ambiționează să nu treacă clasa”

Platformele de social media nu sunt doar pentru amuzament și distracție. Mulți oameni regăsesc oportunitatea de a arăta lumii întregi ce au de spus, într-un mod cât mai rapid.

Așa se întâmplă și în cazul de față, când Horia Constantinescu, președintele ANPC, a făcut publice pe contul său de TikTok imagini desprinse parcă din filmele de groază. Imaginile din spatele supermarketului Mega Image ar face pe oricine să nu mai calce pragul magazinului.

Controale tot mai serioase

În ultima vreme, Mega Image a fost subiectul unor controale riguroase din partea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), dezvăluind nereguli și abateri care necesită atenție și corectare imediată. Este important să analizăm aceste constatări și măsurile luate pentru a înțelege impactul asupra consumatorilor și modul în care lanțul de magazine răspunde acestor provocări.

În luna ianuarie a anului 2024, ANPC a demarat o serie de verificări în magazinele Mega Image din întreaga țară. Aceste controale au avut drept scop asigurarea respectării legislației în vigoare și protejarea intereselor consumatorilor. Rezultatele acestor verificări au relevat o serie de nereguli și abateri care necesită remediere urgentă.

@horiaconstantinescuanpcA venit din nou rândul lui Mega Image! Nu știu cum se pronunță într-o belgiană pură, dar mesajul în română ar fi: “Respectați-ne!” Mi-ar plăcea ca produsele care sunt prezente pe rafturile magazinelor Mega Image din România să ajungă, pentru o perioadă mai lungă, și în țara de origine a operatorului economic, pentru a vedea care este reacția consumatorilor de acolo. Cred că habar nu au că există portocale cu bube și mandarine-boabe la hectar. Trebuie să învețe că nu de fiecare dată când cumpără un produs acesta are cantitatea înscrisă pe ambalaj, care poate fi mai mica, pentru a le asigura o cură de slăbire. Aș fi curios care este reacția autorităților din țara de origine a operatorului economic Mega Image și cu privire la repetabilitatea unor abateri sancționate și constatate în trecut. Probabil există o justificare și o scuză pe care doresc să le-o transmită celor din Belgia, nu nouă. Vom îndesi acțiunile de control de amploare, până o să ne facem înțeleși. “Tot ziens!” (“la revedere” în neerlandeză – una dintre limbile oficiale ale Belgiei) Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a desfășurat, în a doua jumătate a lunii ianuarie a anului 2024, o amplă acțiune de verificare a modului în care este respectată legislația în vigoare în magazinele lanțului Mega Image, din întrega țară. Până în acest moment, au fost controlate 233 de unități, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate următoarele sancțiuni: – 485 amenzi contravenționale, în valoare de aproximativ 5,1 milioane lei – 99 avertismente – oprirea definitivă de la comercializare a produselor găsite ca fiind neconforme, în valoare de 65.000 leipe – oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficiențelor, pentru 17 magazine – propunere de închidere temporară, pentru o perioadă de până la 6 luni, pentru 9 locații – propunere de închidere temporară pentru o perioadă cuprinsă între 6 şi 12 luni, pentru 8 magazine. Principalele abateri constatate de comisarii ANPC au fost: – comercializarea unor fructe și legume depreciate, cu mucegai și pete, care nu respectau criteriile de calitate (diferite calibre de mărime comercializate la aceeași categorie) etc

♬ Epic Motivation – Kidmada

Sancțiuni usturătoare în valoare de milioane

Pentru a remedia deficiențele identificate, Mega Image trebuie să întreprindă măsuri corespunzătoare, inclusiv îmbunătățirea proceselor de control al calității și asigurarea conformității cu normele legale. Este esențial ca lanțul de magazine să acționeze prompt și eficient pentru a restabili încrederea consumatorilor și a asigura respectarea standardelor ridicate de calitate.

Însă, până atunci, ANPC-ul a hotărât sancțiuni ce însumează milioane de lei. Controalele ANPC au scos la iveală unele probleme semnificative în funcționarea lanțului Mega Image, iar măsurile luate reflectă seriozitatea și determinarea autorităților în protejarea drepturilor consumatorilor. Este esențial ca Mega Image să abordeze aceste probleme în mod transparent și eficient, pentru a asigura un mediu de cumpărare sigur și în conformitate cu standardele legale și etice.

„Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a desfășurat, în a doua jumătate a lunii ianuarie a anului 2024, o amplă acțiune de verificare a modului în care este respectată legislația în vigoare în magazinele lanțului Mega Image, din întrega țară. Până în acest moment, au fost controlate 233 de unități, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate următoarele sancțiuni:

– 485 amenzi contravenționale, în valoare de aproximativ 5,1 milioane lei

– 99 avertismente

– oprirea definitivă de la comercializare a produselor găsite ca fiind neconforme, în valoare de 65.000 leipe

– oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficiențelor, pentru 17 magazine

– propunere de închidere temporară, pentru o perioadă de până la 6 luni, pentru 9 locații

– propunere de închidere temporară pentru o perioadă cuprinsă între 6 şi 12 luni, pentru 8 magazine.

Principalele abateri constatate de comisarii ANPC au fost:

– comercializarea unor fructe și legume depreciate, cu mucegai și pete, care nu respectau criteriile de calitate (diferite calibre de mărime comercializate la aceeași categorie) etc”, este mesajul transmis de președintele ANPC pe contul său oficial de TikTok.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: