Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Impactul înfricoșător al păsărilor asupra aeronavelor. Video șocant cu o pasăre care lovește cu viteză parbrizul unui avion

Impactul înfricoșător al păsărilor asupra aeronavelor. Video șocant cu o pasăre care lovește cu viteză parbrizul unui avion

GALERIE FOTO (2) păsări în zbor

Clipe de groază au fost surprinse recent într-un clip video viral, ilustrând cât de periculoase pot fi întâlnirile dintre avioane și păsări în timpul zborului. Momentul în care o pasăre lovește parbrizul unui avion civil în timp ce acesta ateriza a fost capturat de o cameră video aflată în carlingă. Impactul violent a dus la umplerea geamului cu sânge, reducând vizibilitatea copilotului.

Din fericire, incidentul nu s-a soldat cu consecințe mai grave, dar a subliniat riscul ridicat pe care îl prezintă păsările pentru aviație. Acesta nu este un fenomen izolat, ci un avertisment cu privire la pericolele la care sunt expuse aeronavele în timpul zborurilor.

Cât de periculoase sunt păsările din zbor pentru avioane

Păsările pot fi extrem de periculoase pentru avioane, iar impactul cu acestea poate cauza daune semnificative sau chiar tragedii. În istorie, s-au înregistrat accidente serioase cauzate de astfel de întâlniri. Unul dintre cele mai notorii incidente a avut loc în 1960, când un avion de pasageri Lockheed L-188 Electra s-a prăbușit la scurt timp după decolare din Boston, după ce a lovit păsări. Din cei 72 de pasageri, 62 au pierit în tragedie.

Un alt caz tragic a fost accidentul din 1995 al avionului militar Boeing E-3 Sentry, care a lovit un stol de păsări după decolare. Toate cele 24 de persoane de la bord au fost ucise.

Păsările de dimensiuni considerabile, precum gâștele canadiene, reprezintă un pericol major. O astfel de pasăre poate ajunge să cântărească 6,5 kg și, în cazul unei coliziuni, poate provoca daune grave aeronavei, inclusiv spargerea parbrizului.

Aviația continuă să depună eforturi pentru a dezvolta tehnologii și strategii care să minimizeze riscul întâlnirilor cu păsările în spațiul aerian, protejând astfel siguranța zborurilor și a pasagerilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: