Redactia.ro
Home » Homepage » Impozitarea pensiilor speciale, criticată de Armată. Zeci de mii de militari afectați

Impozitarea pensiilor speciale, criticată de Armată. Zeci de mii de militari afectați

militari

Ministrul Apărării Naționale Nicolae Ciucă a avut o reacție după ce legea privind impozitarea pensiilor speciale cu până la 85% a trecut de Camera Deputaților și urmează să ajungă pe masa președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Oficialul susține că pensiile militarilor nu sunt speciale. Ciucă a amintit că militarii au beneficiat de pensii de serviciu de la „Cuza până în prezent”.

„De la Alexandru Ioan Cuza până în prezent militarii au beneficiat de pensii de serviciu. Îndatoririle legale ale militarilor față de țară continuă și după ce trec în rezervă, spre deosebire de orice alte categorii de salariați.

Pe timpul activității, militarii au aproape cea mai mică grilă de salarizare dintre bugetari, cu toate că sunt permanent la ordin, stau aproape toată viața departe de familie, participă la misiuni de război sau sunt prin poligoane și, foarte important, au restrânse mai multe drepturi constituționale”, a scris ministrul Apărării pe Facebook.

Ministrul mai spune că „spre deosebire de celelalte categorii de bugetari, militarii nu beneficiază de: libertatea întrunirilor, libertatea de exprimare și dreptul de a fi ales”.

„Militarii sunt pregătiți să intervină în orice oră din zi sau din noapte în sprijinul populației la pace, pe timp de război sau în situații speciale și, dau aici un singur exemplu, situația pe care o trăim în prezent, generată de pandemia Covid-19”, menționează Ciucă.

Aproape 4.000 de militari vor avea veniturile „avariate”

Sunt aproximativ 65.000 de pensionari militari, potrivit datelor Ministerului Apărării Naționale, preluate de Mediafax. 6% au pensii cuprinse între 7.000 şi 10.000 de lei. Asta înseamnă că aproximativ 4.000 de pensionari militari vor primi cu 85% mai puțini bani.

Totodată, există aproximativ 1.700 de pensionari militari (2,6%) care primesc pensii de peste 10.000 de lei lunar. În principiu, este vorba de foşti magistraţi militari sau foşti aviatori.

Pensia medie a unui militar este de 4.000 de lei, așadar suma va fi impozitată cu 10%, întrucât legea votată ieri în Parlament spune că orice pensie între 2.000-7.000 de lei va fi impozitată cu un procent de 10%.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: