Redactia.ro
Home » Știri » În ce condiții se redeschid grădinițele. Ce prevede Ordinul publicat în Monitorul Oficial

În ce condiții se redeschid grădinițele. Ce prevede Ordinul publicat în Monitorul Oficial

ce se va intampla cu redeschiderea gradinitelor

Astăzi a fost trimis spre publicarea în Monitorul Oficial Ordinul comun dintre Ministerul Sănătății, Minsterul Educației și Cercetării și Minsterul Muncii și Protecției Sociale, car eprevede măsurile necesare în vederea redeschiderii grădinițelor, aflter-school-urilor și creșelor.

Cum și în ce condiții se vor redeschide grădinițele? Care sunt regulile impuse de autorități

Conform Știrile ProTv, luni, 15 iunie a fost trimis Ordinul comun dintre Ministerul Muncii, Ministerul Educației și Ministerul Sănătății care prevede măsurile de relaxare necesare pentru redeschide after-school-urilor, grădinițelor și creșelor pentru a fi publicat în Monitorul Oficial.

Începând de astăzi, părinții care doresc să își ducă copiii la grădinițe, unități de învățământ preșcolar de stat, pe toată perioada vacanței de vară, pot depune cereri la unitățile de învățământ pe care cei mici le-au frecventat în acest an școlar.

Documentele cu cererile vor fi centralizare de către inspectoratele școlare județene, și vor fi trimise autorităților publice locale pentru a decide, cum se vor desfășura activitățile reacreative.

Lista cu unitățile de învățământ preșcolar va fi afișat la avizierul inspectoratelor școlare județene și pe site-urile acestora.

Potrivit comunicatului MEC, materialul pentru fiecare activitate va fi asigurată individal, jucăriile nu vor fi spălate ci vor fi eliminate din sala de grupă.

Nelu Tătaru, despre redeschidere grădinițelor și after-school-urilor

Întrebat cum stau lucrurile în cazul creșelor și gridinițelor de stat, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a precizat că autoritățile locale trebuie să gestioneze această situație.

Astăzi până în prânz ordinul este gata, noi l-am finalizat, este la Ministerul Educaţiei şi va apărea în Monitorul Oficial. (…) Da, vor fi redeschise ”, a precizat Tătaru.

În ceea ce privește deschiderea mall-urilor, ministrul a declarat că sunt aprobate normele de redeschidere. “Pentru următoarea săptămână sau următoarele două săptămâni încă nu este cazul, trebuie să urmărim efectiv evoluţia numărului de cazuri şi evoluţia pandemiei în general în următoarea săptămână, apoi vom decide”, a menționat ministrul Sănătăţii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: