Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune pentru toți românii! Noi măsuri de relaxare începând de astăzi

Vești bune pentru toți românii! Noi măsuri de relaxare începând de astăzi

GALERIE FOTO (2) Masuri de relaxare

Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă noile măsuri de relaxare care vor intra în vigoare astăzi. Printre aceste măsuri sunt deschiderea mall-urilor, însă cu excepți arestaurantelor, cafenelor, locurilor de joacă, sălilor de jocuri și cinematografele din interiorul acestora.

Noi măsuri de relaxare adoptate astăzi. Se deschid mall-urile

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a elaborat, joi, o hotărâre prin care propune Guvernului măsurile de relaxare care se aplică începând de astăzi.

Această hotărâre propune relaxarea unor măsuri de relaxare, care vor fi aplicate începând de astăzi. De asemenea, această decizie precizează că se mărește la numărul de șae persoane care nu locuiesc împreună și care pot participa la activități recreative și sportive desfășurate în aer liber, precum ciclism, drumeții, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și alte activități recreative și sportive desfășurate în aer liber.

Totodată, de astăzi evenimentele private în spații închise se pot organiza cu participarea unui număr maxim de 20 de persoane, iar evenimentele private în spații deschise se pot organiza cu participarea unui număr maxim de 50 de persoane.

Stațiunile balneare se redeschid

Conform hotărârii, vor fi reluate activitățile de comercializare, dar în interiorul acestora nu este permisă deocamdată actitivtatea restaurantelor, cafenelor sau altor localuri publice, cu excepția celor aflate în afara clădirilor.

Se reia activitatea operatorilor economici care desfășoară activități de administrare a ștrandurilor exterioare, a piscinelor exterioare sau sălilor de fitness, cu condiția respectării normelor de prevenire stabilite de ministerul Tineretului și Sportului.

Mai mult, se permite desfășurarea activităților în creșe, grădinițe și after-school-uri pe toată perioada vacanței de vară, în condițiile stabilite prin ordin comun al Ministrului Educației și Cercetării, ministrului Sănătății și ministrului Muncii.

Decizia o vom lua la finalul perioadei pentru care am declarat stare de alertă prin hotărâre de guvern, cu aprobarea Parlamentului. Deci, vom avea şedinţa de guvern în care vom adopta hotărârea de guvern pentru prelungirea stării de alertă săptămâna viitoare, în prima şedinţă pe care o vom organiza. Se ştie că starea de alertă este instituită până-n data de 16 iunie inclusiv, obligaţia noastră este să adoptăm hotărârea de guvern de prelungire a stării de alertă până la expirarea perioadei. Adică, hotărârea de guvern va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de 16 iunie”, a explicat Ludovic Orban

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: