Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă cu grădinițele după 15 iunie. Toți părinții trebuie să știe

Ce se întâmplă cu grădinițele după 15 iunie. Toți părinții trebuie să știe

Ce se întâmplă cu grădinițele

Grădinițele nu se vor redeschide după data de 15 iunie. Cel puțin cele de stat nu își vor deschide porțile pentru copii. Nu este cazul și pentru cele private, unde pot merge copiii, dar doar pentru patru ore.

Ce se întâmplă cu grădinițele după 15 iunie

Astfel, după 15 iunie grădinițele private se vor redeschide. Incertitudinea este cuvântul care definește această situație, pentru că, în ciuda deciziei de a deschide aceste centre, autoritățile nu transmis nimic oficial cu privire la condițiile în care ar trebui să se facă această redeschidere.

Totuși, sunt părinți care nu își permit să îli trimită copiii la grădinițe private, pentru că acolo costurile pot depăși chiar și 300 de lei. La stat, părinții ar trebui să plătească doar 300 de lei.

Dar acestea din urmă nu vor fi redeschise, pentru că acolo nu ar exista posibilitatea de a stabili măsuri noi pentru protejarea copiilor împotriva noului coronavirus.

Înțeleg că se va primi acceptul doar pentru privat pentru simplul fapt că doar acolo există condițiile necesare astfel încât riscul de contaminare să fie minim, dar sunt și grădinițe de stat care și-ar dori să deschidă astfel încât părinții care nu au bani să poată să își ducă copilul acolo”, spune Iulian Cristache, de la Federația Asociațiilor Părinților.

Ce măsuri vor fi luate după deschiderea grădinițele private

Pe de altă parte, managerii grădinițelor private spun că primesc zilnic apeluri de la părinții care nu au cu cine să își lase copiii și trebuie să se ducă la muncă.

Sunt apeluri zilnice, indiferent de oră, dimineața, seara, sună părinții. Îsi doresc cu nerăbdare un loc unde să își ducă copiii. Sunt îngrijorați că au presiune din partea angajatorilor”, a declarat Luminița Bălășoiu, director de grădiniță privată.

Printre măsurile care vor fi luate în grădinițele private, pentru că riscul de contaminare să fie minim, iar copiii să fie în siguranță vor fi: triajul epidemiologic, activități în aer liber și separarea copiilor în grupuri mai mici.

La intrarea în grădiniță va fi amplasat un pavilion unde se vor afla cadrele medicale ce vor realiza triajul epidemiologic al copiilor, astfel încât părinții să nu mai intre în grădiniță pentru o perioadă. Activitățile ne-am propus să le desfășurăm în aer liber, un grup limnitat în curtea grădiniței, iar cealaltă parte, cu un alt cadru didactic, în interior”, spune Ramona Coman, managerul unei grădinițe privată.

Deocamdată, nu a fost transmisă nicio decizie clară. Ministerul Educației a transmis că așteaptă un mesaj din partea Ministerului Sănătății.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: