Redactia.ro
Home » Știri » În ce stadiu sunt lucrările la podul de peste Dunăre de la Brăila. E considerat „Golden Gate-ul” de peste Dunăre

În ce stadiu sunt lucrările la podul de peste Dunăre de la Brăila. E considerat „Golden Gate-ul” de peste Dunăre

Podul de peste Dunăre de la Brăila e considerat „Golden Gate-ul” de peste Dunăre. Lucrările sunt în plin proces. Miercuri, ministrul Transporturilor a anunțat că au fost ridicate primele segmente de tablier la Podul peste Dunăre de la Brăila.

Au fost ridicate primele segmente de tablier la Podul peste Dunăre de la Brăila

La podul peste Dunăre de la Brăila se lucrează în aceste zile la montarea primelor elemente ale tablierului metalic suspendat. Primele două segmente au fost ridicate și prinse de tiranții care coboară dinspre cele două cabluri masive ale podului.

„Au fost montate primele două segmente ale tablierului din zona centrală a Podului suspendat de la Brăila! Încă 38 de segmente din zona centrală a tablierului vor fi montate cu o frecvență medie de două piese pe zi”, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Operațiunea este foarte importantă deoarece în cazul în care nu este respectată ordinea de montare există riscul fracturării pilonilor podului! Alte 10 segmente de tablier (câte 5 pe fiecare mal) sunt deja în șantier și urmează să fie montate în zona pilonilor, după ce vor fi asamblate la sol în blocuri compacte”, a spus Grindeanu.

Potrivit ministrului toate cele 86 de segmente ale tablierului metalic urmează să fie asamblate până la începutul lunii iunie, anul acesta.

Podul de la Brăila e considerat „Golden Gate-ul” de peste Dunăre

Lungimea totală a podului suspendat peste Dunăre este de 1.974,30 metri, iar deschiderea centrală este de 1.120 metri. Comparativ, celebrul pod Golden Gate din San Francisco are o lungime de 1.970 de metri și o deschidere centrală de 1.280 de metri.

„La momentul finalizării va fi al treilea pod din Europa din punct de vedere al deschiderii centrale și al lungimii”, notează Compania de Drumuri.

Cele două turnuri ale podului ating o înălțime de 192 metri și sunt practic cele mai înalte construcții din România (dincolo de coșuri de fum sau antene).

Lungimea totală a drumurilor (inclusiv podul) este de 23,413 km și cuprinde două secțiuni: drumul principal Brăila – Jijila, cu o lungime 19,095 km și drumul de legătură cu DN22 Smârdan – Măcin, în lungime de 4,328 km.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: