Redactia.ro
Home » Știri » În ce țări se sărbătorește 1 iunie. Cum se pot distra cei mici de Ziua Copilului

În ce țări se sărbătorește 1 iunie. Cum se pot distra cei mici de Ziua Copilului

1 IUNIE

Ziua de 1 iunie are o însemnătate importantă pentru românii și pentru copii. Pe 1 iunie este sărbătorită Ziua Copilului care celebrează miracolul nașterii și al purității. Cu toate astea, puțini știu care sunt țările care celebrează această zi plină de bucurie.

În ce țări se sărbătorește 1 iunie

Conform Mediafax, pe 1 iunie este sărbătorită Ziua Internațională a copilului care este marcată în 50 de țări din lume.

Ziua Copilului a avut loc pentru prima dată în a doua duminică a în 1950, fiind decisă în luna noiembrie a anului 1949, de Federația Democratică Internațională a Femeilor, la Moscova.

Ziua Copilului este sărbătorit în alte țări având altă dată, Organizația Națiunilor Unite hotârând să aibă loc pe 20 noiembrie.

Așadar, În Congo și Camerun, această sărbătoare are loc pe 2 decembrie în fiecare an, în Franța, Grecia și Suedia, Ziua Copilului este săbătorită pe 20 noiembrie.

În Australia, aceasta este sărbătorită în a patrea miercuri din octombrie, în Nepal, Austria și Germania, având loc pe 14 și 20 septembrie.

Pe 23 iulie este sărbătorită în Indonezia, în Statele Unite este sărbătorită pe 9 iunie, în Marea Britanie pe 23 mai, iar în Turcia pe 23 aprilie.

Ce marcheză Ziua Copilului sărbătorită pe 1 iunie

De fapt, pe 1 iunie este sărbătorită Ziua Internațională pentru Protecția Copilului, iar România alături de alte 47 de țări celebrează copiii la aceeași dată.

Această dată semnifică miracolul nașterii, al purității și a întoarcerii la inocență. Ziua Internațională a Copilului promovează dorința de a-i face pe cei mici să înțeleagă că acest concept este dedicat lor.

Copiii sunt cei care fac viața adulților, părinților și a bunicilor să fie cu totul și cu totul schimbată. De Ziua Copilului nu există limite de vărstă, copil sau adult, trebuie sărbătorită.

Cum se pot distra cei mici de Ziua Copilului

În România, în această zi copiii primesc multe bomboane, jucării, dulciuri, baloane și multe hăinuțe.

De asemenea, sunt organizate petreceri surpriză, evenimente artistice și ateliere dedicate celor mici și de ce nu, excursii. Dar specialilștii sunt de părere că în această zi cel mai important pentru copii, este atenția părinților și timpul petrecut cu aceștia.

În această zi frumoasă, copiii pot avea activități în aer liber, mai ales pentru că în aceeași se vor relaxa unele măsuri impuse din cauza coronavirusului.

Cei mici pot merge în parcuri sau părinții le pot organiza petreceri private, pentru ca cei mici să se distreze.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: