Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Cum se va marca, în România, Ziua Internațională a luptei împotriva cancerului de sân

Cum se va marca, în România, Ziua Internațională a luptei împotriva cancerului de sân

Ziua Internațională a luptei împotriva cancerului de sân

Astăzi, Palatul Cotroceni a anunțat că a decis să marcheze Ziua Internațională a luptei împotriva cancerului de sân într-un mod inedit. Astfel, începând cu ora 19:00, clădirea va fi iluminată în culoarea roz.

Ziua Internațională a luptei împotriva cancerului de sân

Reprezentanții Administrației Prezidențiale au anunțat astăzi, printr-un comunicat oficial, că Palatul Cotroceni va fi iluminat în culoarea roz. Decizia a venit într-un semn de solidaritate și empatie vizavi de femeile care s-au confruntat ori se confruntă cu această boală nemiloasă.

Ziua Internațională a luptei împotriva cancerului de sân. „Menirea acestui demers este de conştientizare asupra importanţei prevenţiei şi depistării precoce a cancerului de sân. Cancerul este, din nefericire, cea mai urgentă problemă de sănătate publică la nivel mondial. Iar ţara noastră nu face excepţie. Cancerul de sân este a doua cea mai frecventă formă de cancer în România şi în multe cazuri boala este depistată atunci când se află deja în stadiu avansat. Românii conştientizează din ce în ce mai mult importanţa prevenţiei şi a informării asupra menţinerii propriei sănătăţi, iar acţiunile de tipul celei de astăzi contribuie la acest lucru”, se arată în comunicat.

Nu e prima oară când Administrația Prezidențială marchează această zi. 2015 a fost primul an în care s-a atras atenția asupra acestei zile și asupra importanței ei.

În România, cancerul la sân se descoperă accidental

Din păcate, în România termenul de prevenție, în cazul cancerului la sân, este aproape necunoscut. Doar 10 % din femei se prezintă la consult în prima lună de când au descoperit o anomalie la nivelul sânilor, și doar 20 % în primele șase luni.

30 % din femeile din România depistează leziunea prin palpare, dar se prezintă la doctor cu fază avansată de cancer la sân. O altă statistică alarmantă e că 10 % din femeile care suferă de cancer la sân sunt depistate atunci când merg la doctori pentru alte consulturi medicale.

În România, 80 % din cancerele la sân sunt diagnosticate în faza avansată.

Citește și Pentru 5 lei, o femeie de 83 de ani muncește cu ziua prin sat

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: