Redactia.ro
Home » Știri » În restaurante și baruri, doar cu certificatul Covid? Anunțul făcut de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă

În restaurante și baruri, doar cu certificatul Covid? Anunțul făcut de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă

România se afla în plin val 4 de infectări cu noul Coronavirus, așadar autoritățile încearcă să găsească soluții cât mai rapide pentru a menține un număr scăzut de îmbolnăviri. Așa se face că pe masa autorităților se află o variantă de lucru care prevede ca în restaurante și baruri să se intre cu certificat COVID, a anunțat ministrului Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat că sunt discuţii între reprezentanţii MS, cei ai Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi specialiştii INSP privind accesul pe baza certificatului COVID în spaţiile închise aglomerate, în cazul în care numărul infectărilor va creşte semnificativ şi paturile din spitale „vor începe să se umple”.

România, valul 4. Primele măsuri pe masa autorităților

„Sunt discuţii între reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, specialiştii de la Institutului Naţional de Sănătate Publică referitoare la cum vom acţiona dacă cifrele incidenţei vor creşte semnificativ, dacă paturile din spitale vor începe să se umple.”, a atras atenția Ioana Mihăilă.

Reprezentantul Sănătății a anunțat că își dorește foarte mult ca școlile să rămână deschise cât mai mult posibil. Există însă și alte obiective.

„Avem câteva principii de la care plecăm. Cel mai important este că ne dorim să ţinem şcolile deschise cât mai mult timp posibil, aşa cum este în ordinul comun acum, până la şase la mie incidenţă într-o localitate, şcolile vor fi deschise pentru învăţământul faţă în faţă dacă nu se întâmplă nimic deosebit în ceea ce priveşte situaţia infecţiilor la copii.

Un al doilea principiu şi un al doilea obiectiv pe care îl avem este să nu restricţionăm circulaţia persoanelor vaccinate.

Şi un al treilea este să ne străduim să nu închidem acele sectoare ale economiei care au avut de suferit anul trecut, cum este, de exemplu, sectorul HoReCa.”, a explicat oficialul Sănătății.

De asemenea, ministrul Sănătății a anunțat și că certificatele Covid vor fi verificate.

„Plecăm de la aceste trei principii şi în funcţie de cum va evolua pandemia, vom vedea la care dintre activităţi vom verifica aceste certificate, permiţând accesul fie pe baza certificatului COVID, fie pe baza certificatului COVID care atestă vaccinarea, dacă ne referim poate la activităţi care implică un risc mai mare de transmitere, iar acestea sunt activităţile în spaţii închise cu aglomerări de persoane”, a declarat Ioana Mihăilă la emisiunea Jurnalul de Seară”, de la Digi 24.

În restaurante și baruri, doar cu certificatul Covid? Anunțul făcut de ministrul Sănătății

Mihăilă a afirmat că o „variantă de lucru” este ca în restaurante sau în baruri, unde riscul de transmitere este unul destul de mare, accesul să se facă pe baza certificatului, fie a celui european, fie a celui de vaccinare.

„O altă variantă de lucru este ca în restaurante sau în baruri, unde riscul de transmitere, nepurtând mască, este unul destul de mare, accesul să se facă pe baza certificatului, fie a celui european, fie a celui de vaccinare, dar aceste discuţii vor fi concretizate în momentul în care incidenţa creşte”, a mai explicat ministrul.

Potrivit ministrului, ritmul de creştere a infecţiilor este „mai accelerat faţă de predicţiile” făcute de cei de la INSP în urmă cu o lună de zile.

„Acum, incidenţa, inclusiv în Bucureşti, este de sub unu la mie, dar ritmul de creştere a infecţiilor este mai accelerat faţă de predicţiile INSP din urmă cu o lună, de exemplu.

Deci, creşterea este mai accelerată, lucru la care ne aşteptam, de altfel, pentru că acest lucru l-am observat şi în alte ţări europene care sunt acum în plin val patru, o creştere accelerată a numărului de cazuri, tocmai datorită contagiozităţii crescute a tulpinii Delta”, a mai atras atenția ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: