Redactia.ro
Home » Știri » În Sicilia multe persoane încalcă regimul de carantină!

În Sicilia multe persoane încalcă regimul de carantină!

Deși Italia se confruntă cu un scenariu de groază care a dus la decesul a 13.155 de persoane, cifră înregistrată la data de 1 aprilie, în sudul Peninsulei sunt încă multe persoane care încalcă măsurile restrictive impuse de Guvern

În Sicilia măsurile restrictive prevăd și limitarea accesului în regiune cu feribotul, astfel încât numărul de curse a fost limitat de la 24 la 4. Se pare însă că mulți ignoră aceste măsuri. Nello Musumeci, guvernatorul regiunii Sicilia, s-a declarat preocupat de atitudinea relaxată de care dau dovadă unii cetățeni. Acesta a afirmat că aceia care încalcă regimul de carantină sunt iresponsabili, punând în pericol viața lor și a celor din jur și că în sud s-a răspândit ideea greșită conform căreia ceea ce este mai rău a trecut.

În Sicilia multe persoane încalcă regimul de carantină!

Până în momentul de față, regiunea a înregistrat un număr total de 1.718 cazuri de infectare cu COVID-19, cu mult mai puține față de cel din Lombardia, care la aceeași dată înregistra de la începutul epidemiei 44.773 de cazuri. Această cifră nu înlătură însă pericolul la care sunt expuși locuitorii Siciliei, care par să fi uitat cu desăvârșire de pandemie. Primarul orașului Palermo a lansat un apel către toți cetățenii, cerându-le să rămână acasă. La data de 1 aprilie, pe străzile din cartierele de la periferia orașului au fost văzuți copii jucându-se.

Pe rețelele de socializare au început recent să fie distribuite fotografii din care reiese că multe persoane au reînceput să circule pe străzile din oraș, riscul fiind acela ca numărul de cazuri de infectare cu coronavirus să crească dramatic în regiune. Directorul unui supermarket s-a arătat recent extrem de indignat, afirmând că sunt mulți cei care vin la cumpărături de două ori pe zi.

Acesta și-a exprimat revolta cu privire la numeroasele bonuri de casă în valoare de numai câțiva euro, semn că mulți dintre cei care aleg să stea la coadă în fața supermarketurilor nu limitează ieșirile pentru cumpărăturile de strictă necesitate. În fața celor aflați la coadă, directorul supermarketului a strigat: ”Nu se poate să veniți aici de două ori pe zi. Unul dintre colegii noștri a fost confirmat pozitiv. Trebuie să faceți cumpărăturile o dată pe săptămână, vă jucați cu viața noastră.”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: