Redactia.ro
Home » Știri » În sudul Italiei este așteptat un scenariu de groază!

În sudul Italiei este așteptat un scenariu de groază!

Virologul Fabrizio Pregliasco de la Universitatea din Milano a declarat recent că următoarea explozie a epidemiei de coronavirus ar putea avea loc în sudul Italiei, care se poate aștepta la ce este mai rău.

În opinia acestuia, regiunile din sud trebuie să ia exemplu de la experiența pe care o traversează Lombardia în momentul de față, regiunea cea mai afectată de pandemie. Actualmente numărul de cazuri de infectare cu COVID-19 în sud este redus, însă este necesar ca acestă regiune să ia măsuri din timp pentru a evita o creștere de proporții a numărului celor confirmați pozitiv.

Fabrizio Pregliasco a declarat, conform ziarului Il Messaggero:

Focarele de infecție în sud sunt restrânse, sperăm să putem controla situația astfel încât să împiedicăm ca acestea să se extindă. Trebuie să ne organizăm din timp pentru a putea gestiona, în caz că va fi necesar, cel mai rău scenariu, însă în continuare suntem alertați că în sud nu există suficiente echipamente de protecție.”

Virologul și-a exprimat îngrijorarea cu privire la situația din sud, având în vedere că și în Lombardia epidemia a pornit lent pentru ca mai apoi să aibă o evoluție care a făcut ca în data de 29 martie să se înregistreze un număr total de 41.007 cazuri, dintre care 6360 de decedați și 1328 de persoane aflate la secția de terapie intensivă. Acesta a subliniat importanța reluării în următoarele săptămâni a activităților în mod gradual, pentru a proteja în primul rând persoanele în vârstă.

În declarația făcută recent, virologul nu a exclus posibilitatea unui al doilea val al pandemiei. Deși curba care indică numărul de cazuri a început să coboare, acest lucru nu înseamnă că virusul urmează să dispară.

O creștere semnificativă a numărului de cazuri de infectare cu COVID-19 ar putea genera un scenariu apocaliptic în sudul Italiei, unde numărul spitalelor este cu mult mai redus față de cele existente în nord, precum și cel al medicilor și infirmierilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: