Redactia.ro
Home » Știri » În Suedia rata de contagiune cu coronavirus a ajuns la sub 1. Uite ce înseamnă asta

În Suedia rata de contagiune cu coronavirus a ajuns la sub 1. Uite ce înseamnă asta

În Suedia rata de contagiune cu coronavirus a ajuns la sub 1. Acesta este un semn că epidemia este ținută sub control, chiar dacă nu au fost implementate reguli stricte ca în celelalte state Europene.

Autoritățile din Suedia au adoptat o măsură relaxantă, putem spune. Autorul acesteia fiind Anders Tegnell, epidemiolog în cadrul Agenţiei Suedeze de Sănătate Publică. Acesta a declarat că numărul mediu de persoane contaminate de o persoană bolnavă mai multe zile la rând este sub 1. De altfel, acesta este un indicator că epidemia se va stopa curând.

„Asta înseamnă că pandemia va slăbi treptat”, a declarat el vineri seară la postul de televiziune SVT.

Ce măsuri au adoptat autoritățile din Suedia

Începând cu data de 10 aprilie, se pare că rata de răspândire a virusului a fost de sub 1, mai exact 0,85 la data de 25 aprilie. Asta deși pe 1 aprilie aveau o rată de răspândire de 1,4. Chiaar dacă noile date nu au fost făcute publice, Anders Tegnell a confirmat că numărul a rămas la sub 1.

Din cauza faptului că Suedia nu a dorit să adopte condiții stricte pe această perioadă dificilă pentru toată lumea, a atras atenția la nivel internațional. Ba chiar mai mult, au fost și reacții sceptice despre viitorul acestei țări. Restaurantele, barurile, grădinițele și școlile cu clasele 1-9 au rămas deschise. Autoritățile suedeze s-au bazat pe puterea de înțelegere a cetățenilor pentru respectarea normlelor de igienă impuse și recomandărilor generale de siguranță și distanțare socială.

În comparație cu Finlanda unde numărul cazurilor totale este de 5,176, iar numărul deceselor totale este de 220, în Suedia numărul cazurilor totale este de 22,082, iar numărul deceselor totale este de 2,669. Asta înseamnă că deși au reușit să ajungă la această rată impresionantă de contagiune, are o incidenţă relativ mare a infectărilor şi deceselor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: